Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Livestreamad utbildning - Ekonomi för icke-ekonomer
GastroMerit

Livestreamad utbildning - Ekonomi för icke-ekonomer

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
En streamad ekonomikurs för dig som inte är ekonom men som behöver större kunskap inom ekonomi. Kursen är skräddarsydd för dig inom hotell- och restaurangbranschen.
Efter dessa två dagar kommer du att förstå viktiga ekonomiska begrepp och principer samt kunna tolka ekonomiska rapporter. Du lär dig att göra olika typer av beräkningar, till exempel meny- och logipriser, produktpriser, investeringar, budget och nyckeltal – kunskaper du direkt kan använda i din dagliga verksamhet.

Detta ger dig möjlighet att effektivisera och styra verksamheten mot ökad lönsamhet. Du får även en introduktion till hur du använder Excel i ditt arbete.

Kursen riktar sig till dig som inte är ekonom, men som i din yrkesroll behöver större kunskap inom restaurangekonomi. Kanske arbetar du som restaurangchef, köksmästare, hotell- eller receptionschef, husmor, blivande krögare eller har en annan roll där du kan påverka företagets resultat och lönsamhet.

Kursinnehåll

  • Bolagsformer – fördelar och nackdelar
  • Resultat- och balansräkning
  • Årsredovisning – läsa och analysera
  • Nyckeltal (generella samt branschspecifika)
  • Prisstrategier och prissättning
  • Vikten av lönsamhet
  • Resultatbudget och likviditetsbudget

Kursledare: Richard Clauson

Richard Clauson är tidigare restaurangchef med mångårig erfarenhet av att arbeta med kalkylering, budgetering och resultatuppföljning. Han är utbildad kostekonom med inriktning mot företagsekonomi och har även studerat kostsociologi. I sina kurser fokuserar han på att göra ekonomi begripligt och tillgängligt för alla som arbetar i restaurangbranschen – oavsett tidigare erfarenhet. Richard brinner för att deltagarna ska förstå att ekonomi inte handlar om att hitta ett exakt svar, utan om att se helheten i verksamheten. Han är en engagerad kursledare som uppmuntrar frågor, skapar delaktighet och gör teori till praktiskt användbara verktyg i vardagen.

Se alla våra ekonomiutbildningr

GastroMerit

Ekonomiutbildningar

Här hittar du kurser och utbildningar som gör ditt arbete både enklare och mer lönsamt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.