Den här kursen ger dig verktyg som hjälper dig att förändra, utveckla och anpassa salladsbuffén efter säsong, tillgång, pris och kvalitet.
Det finns många sätt att förändra, utveckla och anpassa salladsbuffén utifrån säsong, tillgång, pris och kvalitet. Under kursdagen går vi igenom hur en perfekt buffé byggs upp och presenteras på ett inbjudande sätt.
Vi diskuterar hur man skapar goda smaker och hur du kan fortsätta att utveckla buffén även efter kursen. Tillsammans lagar vi matiga sallader, smakrika röror, knapriga toppings och fräscha pickles. Vi utforskar hur ni kan locka fler gäster till er restaurang genom att erbjuda den bästa salladsbuffén, samtidigt som ni kan ge ett fullgott alternativ för vegetarianer och veganer med många proteinrika val. Om fler väljer salladsbuffén kan ni minska serveringen av animaliskt protein, vilket både förbättrar ekonomin och gynnar miljön.
Arbetsplanering är en viktig del för att uppnå god ekonomi och jämn kvalitet.I kursen får du lära dig hur du kan planera arbetet för att spara tid utan att kompromissa med kvaliteten.
Kursen riktar sig till dig som vill få inspiration och ny kunskap om salladsbufféns möjligheter för lunch, konferens och storkök.
Kursinnehåll
Trender och smaker i salladsbuffé
Så får du ekonomi att funka
Tänk klimatsmart: Rätt råvara i rätt säsong
Recept och idéer
Kursledare: Mattias Larsson
Mattias Larsson är kock och en uppskattad måltidsinspiratör som ofta anlitas genom sitt företag Modern Gastronomi till olika gästspel, utbildningar och inspirerande föreläsningar om både mat och dryck. Han har även skrivit ett antal kokböcker. Mattias är också känd under namnet Fredagskocken då han varje fredag i över fem år gästade en radiostation. Sin kockbana inledde han på Berns Salonger i Stockholm, efter det har han passerat ett antal stora och små krogar främst i Stockholm, bland annat som kökschef på Villa Söderås.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.