Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Nyhet! Portionsförpackad mat

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
Matlådor med lång hållbarhet - så gör du för att få upp till 40 dagars hållbarhet. Kommuner och regioner står inför ökade krav på att erbjuda vård och eftervård i hemmet. Det innebär också ett växande behov av att leverera näringsrik och säker mat till brukare i hemmet och inom äldreomsorgen.
Måltiderna behöver ha lång hållbarhet, vara säkert förpackade – ofta genom vakuumförpackning – och kunna distribueras på ett effektivt sätt.

För att möta dessa krav behöver medarbetare i offentliga kök stärka sin kompetens inom områden som säker paketering, hållbar livsmedelshantering och anpassning av recept. Målet är att säkerställa att varje portion som levereras håller hög kvalitet, både vad gäller smak, näring, hållbarhet och hygien.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till medarbetare i kommunala och regionala kök som lagar och paketerar portionsmåltider med längre hållbarhet. Deltagarna arbetar idag med, eller planerar att införa, vakuumförpackning som en del av sin livsmedelshantering. Både verksamheter som redan har en förpackningsmaskin och de som är i uppstartsfasen är välkomna.

Teori och praktik varvas, vi går igenom och testar hur olika produkter behöver hanteras för att paketeras på ett säkert sätt med lång hållbarhet fullt näringsinnehåll.

Målet är att stärka kompetensen kring säker livsmedelshantering, skapa enhetliga arbetssätt samt ge trygghet i att använda vakuumförpackning som ett verktyg för hållbara, näringsrika och vällagade måltider för kommunens och regionens brukare.

Utbildningsmål - det här får du med dig: 

  • Grundläggande och fördjupad kunskap om hygienkrav vid paketering
  • Receptanpassning för längre hållbarhet och god smak
  • Genomgång av rutiner för hantering och rengöring av vakuummaskiner 
  • Så maximerar du hållbarheten i varje portion
  • Råvaror att satsa på - och råvaror att undvika 
  • Introduktion till näringsberäkning av portionsmåltider 
  • Perspektivpå hållbara måltiden och klimatpåverkan 

Kursledare: Karl Greborn

Karl driver företaget Northlink som arbetar med paketering av färdiglagad mat med lång hållbarhet och försörjningsberedskap för kommuner och kommersiella företag. Allt från anpassning av lokaler, maskiner, recept och förpackningar. Från analys till implementering.
GastroMerit

Kurser som passar dig i offentlig måltid

GastroMerit är Martin & Serveras utbildningsverksamhet och här hittar du kurser för dig och din personal. Kursledarna är handplockade för sin förmåga att lära ut och inspirera. Här utbildas proffs av proffs. Skrolla ner för att hitta schemalagda kurser, skräddarsydda kurser och webbutbildningar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.