Kursen för dig som vill förstå hur du kan optimera din meny för att öka lönsamheten och förbättra gästupplevelsen.
Kursen är framtagen för dig inom restaurangbranschen. Efter den här dagen kommer du att kunna förstå och använda strategier för att analysera din meny ur ett ekonomiskt perspektiv. Du kommer att få insikt i viktiga ekonomiska begrepp som råvarukostnad, köksprocent och täckningsbidrag. Dessutom kommer du att lära dig att identifiera styrkor och svagheter i en meny och genomföra förändringar baserade på data från försäljning i restaurang.
Kunskaperna ger dig möjlighet att fatta bättre beslut kring menyer och rätter för att maximera lönsamheten kvalitets och lösamhetsperspektiv. Dessutom får du verktyg för att implementera och testa nya rätter på ett strategiskt sätt. Den här kursen vänder sig till dig som arbetar inom restaurangbranschen och vill få en djupare förståelse för hur menyplanering kan förbättra verksamheten. Kanske är du kökschef, restaurangchef, ägare eller någon annan som direkt påverkar menyval och lönsamhet.
Kursinnehåll
Kalkyrering i restaurangbranschen - råvarukostnad, köksprocent och täckningsbidrag
Nyckelbegrepp inom Menu Engieering - stjärnor, kassakor, frågetecken och hundar
Menyanalys - identifera styrkor, svagheter och förbättringsmöjligheter
Kursledare: Richard Clauson
Richard Clauson är tidigare restaurangchef med mångårig erfarenhet av att arbeta med kalkylering, budgetering och resultatuppföljning. Han är utbildad kostekonom med inriktning mot företagsekonomi och har även studerat kostsociologi. I sina kurser fokuserar han på att göra ekonomi begripligt och tillgängligt för alla som arbetar i restaurangbranschen – oavsett tidigare erfarenhet. Richard brinner för att deltagarna ska förstå att ekonomi inte handlar om att hitta ett exakt svar, utan om att se helheten i verksamheten. Han är en engagerad kursledare som uppmuntrar frågor, skapar delaktighet och gör teori till praktiskt användbara verktyg i vardagen.
Ekonomikurser
Vi rekommenderar
Här hittar du kurser och utbildningar som gör ditt arbete både enklare och mer lönsamt.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.