Ekonomikursen för dig som inte är ekonom men som behöver större kunskap inom ekonomi. Kursen är skräddarsydd för dig inom hotell- och restaurangbranschen.
Efter de här två dagarna kommer du att kunna förstå ekonomiska begrepp och principer och kunna tolka ekonomiska rapporter. Du kommer även att sätta dig in i olika typer av beräkningar som meny- och logipriser, produktpriser, investeringar, budgetering och nyckeltal som du direkt kan använda i din dagliga verksamhet.
Kunskaperna ger dig möjlighet att effektivisera och styra verksamheten mot högre lönsamhet. Dessutom får du en introduktion i hur du använder Excel i ditt arbete.
Den här kursen vänder sig till dig som inte är ekonom men som i ditt yrke behöver större kunskap inom restaurangekonomi. Kanske är du restaurangchef, köksmästare, hotell- och receptionschef, husmor, blivande krögare eller har någon annan liknande roll där du direkt kan påverka företagets resultat och lönsamhet.
Kursinnehåll
Bolagsformer – fördelar och nackdelar
Resultat- och balansräkning
Årsredovisning – läsa och analysera
Nyckeltal (generella samt branschspecifika)
Prisstrategier och prissättning
Vikten av lönsamhet
Resultatbudget och likviditetsbudget
Vänligen notera: Du behöver ta med dig en dator till kurstillfället som har Excel installerat.
Kursledare: Richard Clauson
Richard Clauson är tidigare restaurangchef med mångårig erfarenhet av att arbeta med kalkylering, budgetering och resultatuppföljning. Han är utbildad kostekonom med inriktning mot företagsekonomi och har även studerat kostsociologi. I sina kurser fokuserar han på att göra ekonomi begripligt och tillgängligt för alla som arbetar i restaurangbranschen – oavsett tidigare erfarenhet. Richard brinner för att deltagarna ska förstå att ekonomi inte handlar om att hitta ett exakt svar, utan om att se helheten i verksamheten. Han är en engagerad kursledare som uppmuntrar frågor, skapar delaktighet och gör teori till praktiskt användbara verktyg i vardagen.
Ekonomiutbildningar
Vi rekommenderar
Här hittar du kurser och utbildningar som gör ditt arbete både enklare och mer lönsamt.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.