Vår kökschefsutbildning är skräddarsydd för erfarna kökschefer, köksmästare, blivande köksmästare och souschefer som längtar efter att kliva upp till nästa nivå i sin karriär. Låt oss hjälpa dig att bli den ledare som branschen suktar efter. Nedan finner du en översikt över utbildningens innehåll – varje punkt är utformad av erfarna kursledare för att maximera din potential.
Kursblock - innehåll och fokusområden
Utbildningen är uppdelad i flera block som tillsammans ger dig både djup och bredd:Affären - affärside, produkt och erbjudande
Du får verktyg för att utveckla en tydlig och hållbar affärsidé. Vi går igenom hur du formar ett attraktivt erbjudande, hur du kan positionera dig på marknaden och hur din produkt matchar gästernas behov och förväntningar.
Ledarskap
Hur skapar du en stark kultur och ett team som levererar – även under stress? Du får insikt i olika ledarstilar, motivation, kommunikation och hur du bygger engagemang hos dina medarbetare. Ledarskapet är grunden för en levande och framgångsrik restaurang.
Ekonomi
Vi bryter ner nyckeltal, kostnadsstyrning och resultatanalys till användbara verktyg i vardagen. Du lär dig förstå din verksamhet ekonomiskt – och fatta bättre beslut utifrån siffrorna.
Strategisk försäljning
Hur maximerar du varje gästmöte? Du lär dig skapa strukturer för säljledning, träna dina medarbetare i merförsäljning och arbeta långsiktigt med strategisk försäljning för att öka lönsamheten.
Marknadsföring och kommunikation
Vi går igenom hur du kommunicerar din restaurang – både visuellt, digitalt och i det personliga mötet. Fokus ligger på att hitta rätt kanaler, bygga varumärke och skapa effektiva kampanjer som lockar rätt gäster.
Service och värdskap
Grunden i en restaurangupplevelse. Här fördjupar vi oss i hur du skapar gästupplevelser som gör skillnad – och hur du bygger en kultur av värdskap där varje medarbetare är en ambassadör för din restaurang.
Arbetsrätt och schemaläggning
Kunskap om hur du kan anpassa din bemanning till verksamhetens varierande behov. Och vilka lagar och regler som påverkar arbetstid och schemaläggning.
Målstyrning
Under utbildningen kommer du få verktyg som du direkt kan använda för att uppnå verksamhetens och medarbetarnas mål (målstyrning).
Studiebesök Sorunda
Ett inspirerande studiebesök som ger kunskap om råvaror från Sorundahallarnas olika verksamheter: Grönsakshallen, Fiskhallen, Kötthallen och Smakriket.
Vin och sensorik
Kurs i sensorik och vinkunskap. Ger dig kunskap om hur man kan analysera och bedöma både mat och vin och hur man kombinerar dessa.
Hållbart arbete i hotell- och restaurangbranschen
Hur du lär dig jobba med klimat och hållbarhet i restaurangbranschen
Valfri endagskurs
