Stek ankan utan olja på båda sidor och börja med skinnsidan.
Värm i ugnen på 120° tills 52° och låt den vila 5 minuter.
Servera ca 60 g bitar.
Anklår
Salta alla anklår.
Lägg alla lår i ett bleck med 100 g timjan, 100 g skalad vitlök och baka i ugnen 4 timmar a 120°.
Låt svalna och plocka köttet som ska användas i terrinen.
Ankhjärta och ankmagsäcken
Salta och peppra.
Lägg lite olja på båda och bränn med en gasbrännare så den får en fin stektyta.
Baka i ugnen 120° ca 3 minuter.
Låt svalna.
Anklever
Stek hackad vitlök 5 g, hackad gul lök 20 g.
Salta och peppra anklever och stek med vitlök och lök.
Flambera med eau de vie.
Tillsätt 3 dl vispgrädde och koka alla ingredienser.
Mixa tills den får en slät textur och låt svalna.
Pumpapuré
Mixa tills den får slät textur och lägg 1 msk på tallriken.
Dragonemulsion
Mixa dragon och olja och montera en majonnäs med resten av ingredienserna.
Använd ca 5 g på tallriken.
Torkad pumpa
Torka pumpapuré ca 12 timmar i 60°.
Ankbox från Viking Fågel
För att du som kund ska slippa stycka själv, har Viking Fågel, förutom hela ankor, även en box med grovstyckade ankor. I boxen är varje detalj fryst separat, skrovet blir perfekt till härliga fonder, confiterat anklår kan passa till lunchen och en bröstfilé till à la carten. Självklart ingår inkråmet. På så vis kan hela fågeln användas. Läs mer här.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.