Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
En söt bulle med sesamfyllning. Det är inte så stor skillnad från vår klassiska bulle. Det är mer ägg och smör i briochen och inte lika mycket socker som i svensk vetedeg.
Ingredienser
Bröd:
1000 g manitoba cream
260 g mjölk
260 g ägg
290 g fördeg (se fördeg till baguette )
160 g socker
40 g jäst
18 g salt
270 g smör
Sesamfyllning:
500 g sesamfrö
500 g smör
500 g socker
Till pensling:
Tillagning
Dag 1
Se till att alla ingredienser är kylskåpskalla.
Kör degen slät och smidig med alla ingredienser förutom smöret.
Blanda i smöret mot slutet i tre omgångar.
När smöret är ordentligt blandat med degen ska degen vila 30 minuter i rumstemperatur. Sedan ställer du in den i kylen över natten.
Dag 2
Kavla och forma degen till önskad form och jäs den i rumstemperatur.
Pensla bröden med uppvispat ägg.
Baka i varmluftsugn på 200° cirka 15 minuter.
Fyllning: Rosta sesamfröna gyllenbruna på 180°.
Mixa de varma fröna i matberedare tills massan blir flytande.
Blanda i socker och smör.
Stryk på ett tunt lager ljunghonung och sedan sesamfyllningen på bulldegen.