Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Den här degen är en klassisk baguette-deg, men fungerar även utmärkt till olika frallor, focaccia och ljusa matbröd.
Ingredienser
Dag 1 - Fördeg:
1900 g stenmalet vetemjöl
1220 g vatten
17 g salt
17 g jäst
Dag 2 - Huvuddeg:
ca 1200 g vetesurdeg
2500 g manitoba cream
13 g jäst
80 g salt
1300 g vatten
Tillagning
Dag 1
Kör fördegsingredienserna till en smidig deg och jäs i kyl över natten.
Dag 2
Blanda vetesurdegen, fördeg och ingredienserna till huvuddegen.
Kör till en smidig deg och vila 1-2 timmar i rumstemperatur.
Väg upp 450 g degbitar och rulla försiktigt ut i 30 cm längder.
Låt vila ca 30 minuter och platta sedan ut längderna försiktigt. Vik ihop och rulla ut 55 cm jämna baguetter.
Jäs baguetterna i rumstemperatur på plåt med jäsduk i mellan varje.
Baka i stenugn på 270° med 20 sekunder ånga. Sänk värmen till 230° och öppna spjället när baguetterna fått fin färg. Baktid ca 20 minuter.