Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kalles baguette

Recept skrivet av
Kalle Bengtsson
Den här degen är en klassisk baguette-deg, men fungerar även utmärkt till olika frallor, focaccia och ljusa matbröd.

Ingredienser

Dag 1 - Fördeg:

  • 1900 g stenmalet vetemjöl
  • 1220 g vatten
  • 17 g salt
  • 17 g jäst

Dag 2 - Huvuddeg:

  • ca 1200 g vetesurdeg
  • 2500 g manitoba cream
  • 13 g jäst
  • 80 g salt
  • 1300 g vatten

Tillagning

Dag 1

  1. Kör fördegsingredienserna till en smidig deg och jäs i kyl över natten.

Dag 2

  1. Blanda vetesurdegen, fördeg och ingredienserna till huvuddegen.
  2. Kör till en smidig deg och vila 1-2 timmar i rumstemperatur.
  3. Väg upp 450 g degbitar och rulla försiktigt ut i 30 cm längder.
  4. Låt vila ca 30 minuter och platta sedan ut längderna försiktigt. Vik ihop och rulla ut 55 cm jämna baguetter.
  5. Jäs baguetterna i rumstemperatur på plåt med jäsduk i mellan varje.
  6. Baka i stenugn på 270° med 20 sekunder ånga. Sänk värmen till 230° och öppna spjället när baguetterna fått fin färg. Baktid ca 20 minuter.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.