GastroMerit är Martin & Serveras utbildningsverksamhet och här hittar du kurser för dig och din personal. Kursledarna är handplockade för sin förmåga att lära ut och inspirera. Här utbildas proffs av proffs. Skrolla ner för att hitta schemalagda kurser, skräddarsydda kurser och webbutbildningar.
Aktuella kurser - på plats
Här nedan är schemalagda kurser hos oss. Klicka in på valfri kurs och se vilket tillfälle som passar dig.
Vi rekommenderar
GastroMerit
Det gröna kökets fyra årstider
Lär dig att använda våra olika årstiders bästa råvaror på ett kreativt sätt och utforska matens kulturella rötter. Välkommen till en dag fylld av smak och inspiration.
För dig som vill servera god, energi- och näringsrik mat för seniorer är denna kurs ett utmärkt tillfälle att utveckla både din kunskap och kreativitet i köket.
Här kommer du uppleva råvaror och maträtter från tre olika generationer i det vegetariska och veganska köket. Välkommen till en dag för utveckling och inspiration!
Svenska baljväxter - Växtbaserad husmanskost för en hållbar framtid
Välkommen till vår spännande kurs i matlagning med baljväxter, där vi utforskar hur svensk gastronomi och kulturdriven baljväxtodling kan samverka för att skapa framtidens klassiker för en god och hållbar framtid.
Matlådor med lång hållbarhet - så gör du för att få upp till 40 dagars hållbarhet. Kommuner och regioner står inför ökade krav på att erbjuda vård och eftervård i hemmet. Det innebär också ett växande behov av att leverera näringsrik och säker mat till brukare i hemmet och inom äldreomsorgen.
Nyhet! Hållbara och lönsamma menyer – praktiska verktyg för framtidens gastronomi
Vill du skapa rätter och menyer som är bra för både klimatet och kassaflödet? Under en heldag får du konkreta verktyg för att planera dina rätter och kommunicera dina menyer med låg klimatpåverkan – samtidigt som du sänker råvarukostnaden och stärker gästupplevelsen.
Skräddarsydda kurser - på plats hos oss eller hos er
Detta är kurser som inte ingår i vårt ordinarie sortiment med schemalagda kursdagar. Här är kurser som passar er i offentlig måltid där vi kan skräddarsy kursen hos er eller hos oss.
Vi rekommenderar
GastroMerit
Endagskurs – Livsmedelshygien och HACCP
Skräddarsydd utbildning Vill du få stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg? Det här är en grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal. Lär dig om HACCP, ett arbetssätt för kontrollera alla faror som kan vara ett hot mot livsmedelssäkerheten.
Endagskurs – Grundkurs i livsmedelshantering och hygien
Skräddarsydd utbildningFå motivation, inspiration och kunskap kring att arbeta förebyggande med livsmedelshygien och hantering av livsmedel. Med dessa kunskaper kan du undvika kostsamma misstag och de faror som finns i samband med livsmedelshantering.
Skräddarsydd utbildning. Det här är en heldagskurs där du får inspiration kring vegetarisk mat som passar barn och ny kunskap om barns smakutveckling samt deras näringsbehov. Kursen riktar sig till dig som jobbar inom skola eller förskola och innehåller både praktiska och teoretiska moment.
Skräddarsydd utbildning Det här är en inspirerande heldagskurs för dig som vill servera mer växtbaserad mat till unga och vuxna gäster med höga krav och som kanske är ovana vid vegetarisk mat. Kursen innehåller både praktiska och teoretiska moment och leds av kokboksförfattaren och dietisten Sara Ask.
Våra webbutbildningar kan du göra när och var du vill. Du har 60 dagar på dig att göra klart och du kan stänga ner och börja där du avslutade. Intyg och utvärdering skickas ut när du klarat kurstestet.
Vi rekommenderar
GastroMerit
Webbutbildning - Allergier och intoleranser för offentlig verksamhet
Med denna kurs håller du inom offentlig verksamhet dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov.
Webbutbildning – Grundkurs i livsmedelshantering och hygien
Få motivation,inspirationoch kunskap kringatt arbeta förebyggandemed livsmedelshygien och hantering av livsmedel.Med dessa kunskaper kan duundvika kostsamma misstag ochdefaror som finns isamband medlivsmedelshantering.
Vill du få stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg? Det här är en grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal. Lär dig om HACCP, ett arbetssätt för kontrollera alla faror som kan vara ett hot mot livsmedelssäkerheten.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.