Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Våra ambitiösa klimatmål godkända av Science Based Targets initiative

Våra ambitiösa klimatmål godkända av Science Based Targets initiative
Martin & Servera-gruppens ambitiösa klimatmål har godkänts av Science Based Targets initiative (SBTi), en vetenskaplig metod som säkrar att målsättningarna är i linje med det globala Parisavtalets 1,5-gradersmål.
- Nu har våra klimatmål validerats och godkänts av Science Based Targets initiative. Vi har höga ambitioner när det gäller klimatarbetet och har kommit långt när det gäller egen verksamhet (scope 1 och 2), säger Emelie Hansson, hållbarhetschef Martin & Servera-gruppen.

Vi arbetar på många sätt för att bidra till minskade utsläpp – en snabb resa mot fossilfria leveranser, minskat matsvinn, inspiration för kockar om hur restaurangrätter kan göras mer hållbara, utveckling av nya produkter som 50/50-färs, utbyggnad av laddinfrastruktur och mycket mer. 
 
De målformuleringar som godkänts av SBTi är att Martin & Servera förbinder sig:
  • att minska utsläppen av växthusgaser i scope 1 och 2 med 70 procent till 2030, från basåret 2023
  • att 82% av försäljningens klimatpåverkan ska komma från leverantörer som har vetenskapligt baserade klimatmål senast 2028
  • att minska klimatpåverkan från försäljningen av livsmedel med 30,3% till 2030, från basåret 2023. 
- För att klara 1,5-gradersmålet behöver vi alla bidra, därför sker det mesta – och bästa - klimatarbetet i dialog med våra kunder och leverantörer. Jag är övertygad om att framtiden är god, säger Emelie Hansson.
 
Publicerad2024-12-19

Relaterat

Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val. I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer klimatsmarta produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.
Hållbarhet

Framtiden är god

Vi är övertygade om att framtiden är god, både för planeten och för alla som älskar mat och dryck. Vi är också övertygade om att vi i restaurangbranschen kommer visa vägen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.