Att stödja restaurangbranschens utveckling är viktigt för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen i Sverige, och skapar förutsättningar för Sveriges bästa kockar att sprida sin passion, inspirera och dela kunskap med hela branschen. Därför är vi med som huvudpartner till Årets Kock.
Samarbetet med Årets Kock innebär att Martin & Servera, tillsammans med övriga partners till tävlingen, arbetar för att utveckla den svenska gastronomin. Samarbetet har också som mål att inspirera kockar till matlagning med råvaror av högsta kvalitet och inte minst att lyfta och inspirera nästa generations kocktalanger. Detta sker bland annat genom Årets Kockelev.
"Tävlingen bidrar till att driva den gastronomiska utvecklingen framåt."
En viktig plattform för branschens utveckling
Tävlingen Årets Kock startade i början av 1980-talet och är idag en arena och ett forum att driva restaurangbranschen framåt och att leda svensk gastronomi in i framtiden. Ett sammanhang som Martin & Servera naturligtvis vill vara en del av och stödja. Läs mer på Årets Kocks hemsida.
Ida Bauhn är Årets Kock 2025
Finalen avgjordes på Annexet i Stockholm och när poängen var räknade stod det klart att Ida är svensk mästare i professionell matlagning!
De sex finalisterna lagade mat i fyra delmoment: Ett kallt snacks och ett varmt snacks, snack 1: Löjrom/siklöja med rätt proportioner, snack 2: helt valfritt. Det andra momentet var en kall förrätt från nordiska vatten. Den tredje rätten var en otränad varmrätt på anka. Avslutningsvis en salt eller söt osträtt av svenska ostar som får serveras varm eller kall i storlek av en mellanrätt, ej dessert.
Stort grattis Ida!
Vi stöttar finalisterna i Årets kock med kunskap, rådgivning och kontakt med producenter. Men vi bidrar också med
5000 kr från Martin & Servera
5000 kr från Sorundahallarna
Utbildningsstöd av GastroMerit i form av
Valfri tvådagars ledar- eller ekonomiutbildning
20 % rabatt på GastroMerit-kurser
Vinnaren får ett presentkort på GastroMerit om 10 000 kr.
Läs mer
Vi rekommenderar
Om oss
Branschsamarbeten
Martin & Servera är en stor aktör och supporter till restaurang- och storköksbranschen. Därför engagerar vi oss i projekt och samarbeten som bidrar till hållbar tillväxt, gastronomins utveckling, jämställdhet och fler unga i branschen. Att stödja utvecklingen i restaurang- och storkökssektorn är naturligt för oss.
Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, vill förändra och förbättra framtidens matlagning med hållbara val. Hennes 50/50-princip med hälften köttfärs och hälften baljväxtfärs är ett modernt sätt att tillaga älskade klassiker på. – Mitt konstanta fokus är att arbeta med bra och hållbart producerade råvaror, säger Jessie.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.