Vi kan hjälpa dig att ta fram kundunika artiklar där det bara är din egen fantasi som sätter gränserna. Vi tar bland annat fram profilerat porslin, glas och engångsmaterial, så som muggar, servetter, påsar, tårtkartonger och tryckta etiketter. Kontakta din säljare eller närmaste säljkontor för mer information.
Gastronorm - måttsystemet som används för att benämna storlekar på kantiner och bleck som används i kök världen över. De är utmärkta till både servering samt förvaring och kommer i flertalet storlekar och utföranden. Men vad betyder ”GN” följt av diverse siffror? Vi reder ut vad de olika måtten står för.
GN, eller Gastronorm som förkortningen står för, är ett globalt använt system som redovisar yttermåtten på olika kantiner. Måttsystemet används också för att beskriva storleken på tillhörande lock och redskap samt vagnar, värmeskåp och vattenbad som ofta används inom restauranger och storkök och är anpassade efter just detta måttsystem.
Standardmåttet GN 1/1 (530x325 mm) är det mått som övriga storlekar utgår ifrån. GN 1/1 är en ”hel”, varpå de mindre storlekarna är en fjärdedel (GN 1/4), en halv (GN 1/2) eller två åttondelar (GN 2/8) till exempel. Nedan finns bild som visar förhållandena mellan storlekarna.
OBS!
Noterat att måttsystemet endast gäller yttermåtten, men inte tar hänsyn till hur sidorna eller hörnen ser ut. Kantinerna kan därför skilja sig åt beroende av tillverkare.
Läs mer
Vi rekommenderar
Kunskap
Restaurangutrustning kök och matsal
I vårt breda sortiment hittar du allt för köket, matsalen, baren och diskrummet – från kastruller och bestick till maskiner och hyllor. Våra specialister guidar dig genom valet av produkter, serviceavtal och teknisk support, så att din utrustning håller länge och din vardag blir smidigare.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.