Från familjeföretaget Prästgården Grevbäck i Hjo i Västergötland kan du köpa högklassiga fläskprodukter från kvalitetsgrisar. Gården drivs av grisbonden Peter Eriksson och hans fru Titti sedan 1994.
- Vi jobbar för att djuren ska må bra hela sitt liv, då smakar också köttet gott., säger Peter.
Helintegrerad grisuppfödning
Sedan 2009 bedriver Grevbäcks en så kallad helintegrerad uppfödning. Det vill säga att grisen föds på gården, växer upp med sina kullsyskon och stannar där tills den går till slakt.
En stor andel av fodret kommer från gården eller producenter på orten Hjo i Västergötland. Anläggningen är modern och allt är väl tilltaget med ventilation och utrymmen där suggorna kan vara lösgående i halm.
Mört och saftigt kött
Grisarna är en treraskorsning mellan Yorkshire, Lantras och Duroc som ger ett saftigt och mört kött. Kort, stressfri transport till närliggande Skövde slakteri ökar också förutsättningarna för en riktigt bra köttkvalitet.
Från södra Sverige har vi handplockat producenter som med sin suveräna omsorg om råvaran kvalar in i vårt regionala sortiment. Producenterna i Götaland kommer från Blekinge, Bohuslän, Dalsland, Halland, Skåne, Småland, Västergötland, Östergötland, Gotland och Öland.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.