Fiskar från friska vatten, smakrika svampar, viltkött från djupa skogar, charkuterier och kött från djur som betat blomstrande ängar. Frukt, bär och grönsaker i säsong och den finaste äppelmusten. Vi tycker att det ska vara enkelt att handla svenskt och regionalt. Titta efter R-märkningen när du handlar hos oss så hittar du alla regionala produkter i vårt sortiment!
Allt fler gäster efterfrågar regionala produkter på menyn och vi vill att det ska vara enkelt att hitta råvaror som är svenska och regionala. Hos oss hittar du närmare 1200 produkter som finns med i Martin & Servera-gruppens regionala sortiment.
De regionala produkterna är i mångt och mycket ett hantverk som är beroende av säsong, väder och vind – vilket gör att allt finns, men kanske i begränsade volymer. Den ojämna tillgången är ju också lite av charmen med unika, regionala produkter. Och en av förmånerna med att kunna jobba i säsong är de fantastiska smakerna. Vårt samarbete med svenska fiskare, odlare, bönder och uppfödare bygger på personliga relationer, ett gemensamt intresse för råvarorna och deras plats i riktigt god mat.
De allra minsta odlarna, uppfödarna och bönderna gör entré via Smakriket. Andra svenska regionala produkter i säsong hittar du via sortimentet på Sorundahallarna och hos Martin & Servera. Välkommen att botanisera i vårt regionala sortiment!
Handla från din region
Vi rekommenderar
Regionalt
Norrland
Våra norrländska producenter kommer från: Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten och Lappland.
Vi erbjuder ett stort och ständigt växande utbud av svenska regionala och småskaligt producerade produkter från odlare, bönder och uppfödare i hela landet. Att köpa dina regionala produkter via oss gör det enklare för dig att handla efter säsong och erbjuda gästerna rätter som överensstämmer smakmässigt med ditt landskap eller din matlagningsidé.
Öl är så mycket mer än en stor stark eller standardlager. De senaste åren har försäljningen av hantverksöl bryggda av mikrobryggerier blomstrat och olika metoder av bryggning tar för sig. Läs om några av de fantastiska regionala bryggerier vi har runt om i landet, från Jämtlands Bryggeri i norr till Remmarlöv Gårdsbryggeri i söder.
Det är inte bara regional öl som växer, nu kommer det ut allt fler regionala spritsorter i våra barer och restauranger. Läs om några av de spännande regionala destillerier vi har runt om i landet, från Norrbottens destilleri i Kalix och Hellströms Gin på Gotland.
"Vi har sedan länge ett bra samarbete med Martin & Servera-gruppen. PåSpessojobbar vi säsongsbetonat och med mycket svenskt – både i baren och restaurangen."
Läs också
Vi rekommenderar
Smakriket
Smakriket är ett sigill för råvaror och produkter med ett mycket tydligt ursprung och hög kvalitet som säljs genom Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda och Martin & Servera.
För oss är det viktigt att lyfta och uppmuntra regionala och småskaligt producerade produkter från odlare, bönder och uppfödare runt om i Sverige. Vi vill också berätta vilka fördelar det finns med att välja just svenskt.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.