Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Unilever Food Solutions - Med fokus på smak och större marginaler
Inspiration

Unilever Food Solutions - Med fokus på smak och större marginaler

Är det någon gång det är läge för genvägar så är det när ekonomin är ansträngd. Under sådana förutsättningar kan det verkligen finnas fog att se över antalet moment på tallriken och hänge sig åt tidsbesparande lösningar.

Här delar Unilever Food Solutions och deras kockar med sig av några tips.

Måste du hacka löken själv eller blir det till och med billigare att köpa färdighackad lök, med tanke på att din tid också är pengar? Måste du göra egen fond och majonnäs eller kan du ta hjälp från någon som gärna gör jobbet åt dig? Unilever Food Solutions till exempel. Prova, smaka och räkna dig fram till en lösning som passar dig och dina gäster!

Få marginalerna på din sida

Du har säkert redan koll på att den rätt du säljer mest av också ska vara den rätt du tjänar mest pengar på. Använd gärna säsongens råvaror och glöm inte bort att sälja in rätten ordentligt. ”Nyskördad grön sparris” är ord som i sig kan motivera ett högre pris i förhållande till vad råvarorna kostar. Och större marginal innebär ju mer klirr i kassan.

Våga en klassiker

Apropå klirr i kassan, så kan det låta konstigt att en tidskrävande och råvarumässigt dyr rätt som Wallenbergare kan vara ekonomiskt fördelaktig för dig. Men faktum är att du kan ta ut ett så pass bra pris för en sådan här lite lyxigare rätt att profiten ändå blir stor jämfört med till exempel en pannbiff.

Några tips från Frank och Martina, två av Unilever Food Solutions kockar:

Frank tipsar om att berätta en god historia:
- En återkommande fråga i min vardag är: Hur får jag matgäster att äta fler grönsaker? Jag brukar svara att det dels handlar om att jobba med smak, variation och utseende, dels om att skapa berättelser. Upplys dina gäster om vad det är för rätt du serverar, gärna formulerad som en god historia, och gör det upprepade gånger. Om förändringen mot mer grönt sker stegvis är chansen större att du får med dig alla dina matgäster.

Martinas tips är att utbilda och involvera:
- Får du inte med dig personalen på din framtidsresa? Glöm inte att kunskap är viktigt för att man ska kunna, vilja och våga utvecklas. Utbilda och involvera dem i det du gör.
Kom ihåg att du har makt!
- Tänk på att ditt arbete i köket påverkar och utvecklar dina matgästers vanor och smakpreferenser.

Vill du ha fler köksekonomiska tips? Välkommen att besöka www.unileverfoodsolutions.se
Annonsen är publicerad 1 februari 2025. Källa: Unilever Food Solutions

Mer från Utvalt med omsorg

Inspiration

Nordisk Råvara – gör bättre affärer genom kvalitet

De flesta kockar med ett genuint intresse för råvaran har nog känslan av att en ekologisk gröda från nordliga breddgrader har unika mervärden. Och visst känns det rätt i hjärtat att få råvarorna från ett närliggande lantbruk och stödja en svensk matproduktion – inte minst i tider när det pratas om mattrygghet, självförsörjning och beredskap. Men vad är egentligen kvalitet i mat och hur kan man jobba med det på en priskänslig marknad?
Inspiration

Guldfågeln - familjeföretaget med hållbarhet i fokus

Blentagruppen, där Guldfågeln ingår, är familjeföretaget och den enda helsvenska kycklingproducenten där alla led i produktionskedjan från ägg till matbord finns i Sverige.
Inspiration

Filmer: Tack för maten

I höstens avsnitt av Tack för maten möter vi leverantörer från initiativet Utvalt med omsorg. Vi fördjupar oss i en specifik produkt från vardera leverantör och kocken Mattias Larsson utforskar spännande rätter i köket. Mattias och våra utvalda leverantörer delar med sig av kunskap, inspiration och recept. Mycket nöje!
Inspiration

Utvalt med omsorg - Unilever Food Solutions

Unilever Food Solutions berättar om några av sina hållbara initiativ och om sitt förbättringsarbete genom hela värdekedjan.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.