Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Från frö till fryst produkt
Inspiration

Från frö till fryst produkt

Sedan 1957 har Magnihill, som svenskt familjeföretag, utvecklat svenskodlade råvaror och en hållbar livsmedelsproduktion. Från gården i Mörarp har verksamheten vuxit från lantbruk till modern anläggning som levererar frysta grönsaker, frukt och bär – med fokus på ekologiskt.
Video

Wiveca Almgren, VD och ägare

Nära samarbeten med odlare

Genom kontraktsodling i Skåne, Halland, Blekinge och på Gotland säkras kvalitet, volymer och spårbarhet – från frö till färdig produkt. Svensk matproduktion stärks och kunderna får en trygg leveranskedja. Det som inte kan odlas i Norden hämtas via nära samarbeten med producenter i andra delar av världen där råvaran växer bäst. All råvara och packning kontrolleras noggrant av Magnihill i Sverige.

Mer svensk mat på tallriken

Magnihills mål är att fortsätta öka andelen svenska produkter i sortimentet och inspirera fler till att odla nya grödor i Sverige. Därigenom stärks självförsörjningsgraden och kundernas möjlighet att välja lokalt och hållbart.

Tillsammans för Sveriges livsmedelsberedskap

En starkare beredskap kräver samverkan genom hela kedjan, från frö till färdig måltid. Genom att välja svenska och ekologiska råvaror bidrar du som kund till att bevara kunskap, utveckla nya grödor och öka självförsörjningen. Tillsammans bygger vi en robustare livsmedelsförsörjning för framtiden.

Säsong året runt i frysen

Magnihill erbjuder ett ”färskt” utbud året runt. Djupfrysning bevarar smak, aromer och näringsvärden och ger samtidigt:
  • Skörd när råvaran är som bäst
  • Minskad hantering och mindre svinn
  • Lång hållbarhet utan konserveringsmedel
  • Effektiv logistik och jämn kvalitet

Ekologiskt och hållbart

Ekologiska pionjärer

Redan 1994 KRAV-certifierades hela anläggningen. VD och ägare Wiveca Almgren minns:

– När jag tog över efter min pappa 1993 satsade vi på ekologiskt direkt. Då var det inte många som trodde att det var framtiden.

Idag erbjuder Magnihill ett brett sortiment av ekologiska frysta råvaror som används i allt från barnmat till färdigrätter och drycker.
 

Hållbarhet i praktiken

Magnihill tar ansvar, inte bara för vad som produceras och odlas utan hur det görs. De arbetar långsiktigt och medvetet utifrån flera av FN:s globala mål för hållbar utveckling. Några punkter de fokuserar på är svinnet i fabriken, energianvändning och vattenbesparing.

Växtbaserat och fryst – framtidens mat

Allt fler söker klimatsmarta, näringsrika och bekväma lösningar. Här möts växtbaserat och fryst – ett hållbart sätt att äta som minskar svinn, sparar resurser och bevarar smak och kvalitet. På Magnihill är man övertygad om att detta är en självklar del av framtidens mat – för både människor och planet.

Fördelar med ekologiskt

Ekologiskt är en långsiktig strategi för framtidens livsmedelsförsörjning och innebär:
  • Hälsa – utan onödiga tillsatser eller kemiska bekämpningsmedel
  • Miljö – friskare vatten, bördigare jordar och ökad biologisk mångfald
  • Kvalitet – råvaror som mognar naturligt, fria från GMO
  • Klimat – minskade utsläpp av växthusgaser
  • Trygghet – KRAV- och EU-certifierad spårbarhet
Annonsen är publicerad 1 oktober 2025. Källa: Magnihill

Mer från Utvalt med omsorg

Inspiration

Filmer: Utvalt med omsorg

I dessa filmer möter vi leverantörer från initiativet Utvalt med omsorg. Vi fördjupar oss i en specifik produkt från vardera leverantör och kocken Mattias Larsson utforskar spännande rätter i köket. Mattias och våra utvalda leverantörer delar med sig av kunskap, inspiration och recept. Mycket nöje!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.