Vad kännetecknar restauranggästen 2025?
Kommer snittnotan nästa år öka, minska eller vara samma som i år?
Vad vill restauranggästen ha 2025?
Desirée Jaks: Jag är i tron att vi får mer och mer medvetna gäster varje år som vill se mer hantverk och är mer krävande när det gäller restaurangens val av råvaror.
Vilka trender kommer slå igenom under 2025?

Vilka är de största utmaningarna för din restaurang 2025?
Kommer 2025 bli bättre, sämre eller samma som i år?
Jonas Lagerström: Jag är hoppfull, till våren kommer vi se signaler, och till hösten 2025 kommer det vara en ekonomisk motsvarighet och driv.
Sammanfatta 2025 i ett ord!

Fredrik Andersson Culinary Executive Chef på Gothia Towers, Göteborg¿
Pontus Frithiof Kock och krögare för La Tour, Little Italy, La Giraffe, Pic Poc och Private Jet Catering alla i Stockholm – Uppsala inkl Arlanda.
Henrik Jacobsson Director of Concepts and Restaurants, Nordic Hotels & Resorts med 45 hotell i Norden
Desirée Jaks Årets Kock 2023. Kökschef och driver Jaks Gastronomi, Stockholm.
Jonas Lagerström Segrare i Kockarnas Kamp 2020 och 2024. Ägare och kökschef på restaurangerna Celeste och Etoile samt pizzakedjan Stella, Stockholm
Klas Lindberg Årets Kock 2012. Kock, krögare och ägare på Portal, Stockholm
Mathias Pilblad Ägare och krögare till Bockholmengruppen med 9 restauranger, Stockholm
Emelie Svensson Sommelier, ägare och krögare till restaurang Agnes, Stockholm
