Spaghetti med polpette av salsicciafärs och fänkål
Bjud på en rustik och smakrik italiensk måltid med spaghetti och saftiga polpette gjorda på salsicciafärs med fänkål. Den kryddiga färsen ger djup och karaktär, medan fänkålen tillför en fin arom. Servera med en mustig tomatsås och toppa med parmesan – en rustik rätt som garanterat imponerar.
Pepparrubbad älginnanlår med tryffelemulsion, kaprisvinägrett, picklad shiitakesvamp och friterad potatis. Recept av Michael Andersson, Årets Kock 2024.
Saftiga kycklingbröst med krispigt skinn serveras med kryddrostade morötter och en len morotscrème med chili och vitlök. De picklade senapsfröna tillför en balanserad syra som lyfter smakerna, medan mustig rödvinssky och ugnsbakad potatis håller samman rätten.
Denna rätt kombinerar det bästa av asiatiska smaker med en modern twist. Good Grains kornbulgur är inte bara ett näringsrikt alternativ, utan också en hållbar och mångsidig ingrediens som ger en härlig textur och fyllighet till rätten.
Pannbiff på kornbulgur med lingon, picklad gurka, rotfrukter och rödvinssky
Pannbiff på naturbetesfärs med Good Grains kornbulgur ger en härlig textur och smak, samtidigt som den är näringsrik och mättande. Kornbulgur ökar fiberinnehållet och ger en fullkornskänsla. Tillsammans med rårörda lingon, picklad gurka, rostade rotfrukter och rödvinsky blir rätten en komplett smakupplevelse.
Kornbulgur-risotto med ostskum ger en unik smak med Good Grains kornbulgur, vars skonsamma behandling bevarar näringsämnen. Toppad med bland annat picklade kantareller och balsamicokokta champinjoner, är denna rätt både god och snygg.
Denna grönsaksgryta är både näringsrik och smakrik, perfekt för dig som vill erbjuda ett veganskt alternativ till dina gäster. Receptet är enkelt att variera med säsongens grönsaker.
En välstekt fläskschnitzel är både gott och lite festligt. I det här receptet används HELLMANN’S Professional till själva paneringen. Smart, smidigt och gott. Smaklig spis.
Som grund i min Boeuf bourguignon har jag en klassisk god rödvinssås med mustigare smak. Sedan ligger mycket av hemligheten i det rökta sidfläsket, champinjonerna och steklöken. Som tillagningsmetod använder jag förresten ugnen. Bara att slänga in på kvällen och ta ut på morgonen. Det blir underbart gott. -Daniel Müllern
Detta recept ger en lite mjukare och mer mjäll köttbulle med hälften växtbaserad och hälften animalisk råvara. Den får en bra stekyta och har lite bett som ger en köttkänsla. Att det används havregryn istället för ströbröd för att det ska bli saftigt och gör det möjligt att göra naturligt fritt från gluten (om glutenfria havregryn används).
Ugnsstekt majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel
Gott och lättlagad rätt som går hem hos både stora och små. Låt ugnen göra jobbet genom denna rätt med majskycklingklubbor. Guldfågeln producerar måltidslösningar av svensk kyckling av högsta kvalitet.
Fantastiskt saftiga majskycklingben som först rostas i ugn och sedan glaseras med en spännande sås av soja, ananasjuice och rödvinsvinäger. Servera med en frisk kålsallad. Passar perfekt som enklare måltid eller på buffé. För en större måltid passar det också att servera med färsk pasta, ris eller pressad potatis.
Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Den kanske finaste styckningsdetaljen som kan vara bas i så många olika kycklingrätter. Här har den bakats i ugn med honung och vinäger för att sedan serveras med en cidersås med äpple, lök och timjan. Underbara smaker både när det gäller kyckling och tillbehör. Ät och njut!
Citronmajskyckling, pasta med dragonsmörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
En riktig favoritpasta som funkar både till vardags och till fest! Örtsmöret går fint att göra i förväg och förvara i kylskåp så går det snabbt att steka kyckling och svänga ihop pastan. Tillsammans med sparris, citron och vitlök får du en pastarätt som snabbt blir en favorit.
Röding är god att servera tillsammans med klassiska tillbehör som potatis och spenat. Trixet med denna rätt är att servera den med en klassisk vitvinssås som är 100% växtbaserad och allergenfri, smaksatt med tångcaviar och hackad gräslök.
Kåldolmar är en fantastiskt god svensk klassiker som kan göras delvis växtbaserad, vilket är smart för plånboken och klimatet. Grunden är en vanlig risgröt kokt på rundkornigt ris och Flora Plant Mat 15%. Gröten blandas ut med blandfärs och växtbaserad färs som kryddas med kryddpeppar och nejlika.
Vem kan motstå en klassisk ostpaj? Prova Adam Thulins växtbaserade variant, skapad i samarbete med Violife Professional. Efter många experiment har Adam utvecklat ett fantastiskt recept. Den salta och krämiga pajen serveras med en syrlig och lite besk sallad.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.