Rostad jordärtskockssoppa med brynt äpple och champinjon
Servera nordiska smaker! Jordärtskockor är en smakrik nordisk delikatessknöl här i en värmande krämig soppa med äpple och champinjon som passar utmärkt som förrätt eller huvudrätt, till lunch eller middag.
Det grönländska köket har väckt intresse på senare år tack vare en starkt lokal prägel, ovanliga rätter som val och råvaror från ishavet. Att skaldjuren från Grönland hör till världens bästa beror på den extremt långsamma tillväxten i det iskalla vattnet, vilket gör att köttet i räkorna blir fastare och smaken mer koncentrerad.
När Kemiprofessorn Kikunae Ikeda upptäckte den underliga buljongsmaken som fick det att vattnas i munnen gjorde han det lätt för sig. Smaken döptes helt enkelt till Umami vilket kan betyda både välsmakande och god smak på japanska. Här används Touch of Taste Umamifond som smaksättare i en klassisk spansk Gazpacho.
En vanlig ecuadoriansk rätt är soppa, och då särskilt pumpasoppan på calabaza, som är en liten avlång, grön pumpa med orange fruktkött. I Norden är det lättast att få tag på butternutpumpa, och den går utmärkt att använda i det här receptet.
Ceviche de pescado är en fiskrätt från Peru, som också är Perus nationalrätt. Ceviche tillagas med färsk fast vit fisk, marineras med lime, kryddas med koriander, salt, vitlök och röd lök. Här en variant på den enkla klassikern.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.