Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptbanken

Recept

Salamimacka med Gran Gusto

Snabbfixad smårätt med mycket smak.
Recept

Smacka med frukt & bär

Knäcke med protein från keso och sötma från topping av frukt och bär.
Recept

Knäckelitos nachos

En lekfull variant där knäckemackan möter nachos.
Recept

Varma knäckisar

Gratinerade knäckemackor med färskost, slantad grillkorv och banan eller ananas.
Recept

Lekfullt grönsaksknäcke

Servera Wasa knäcke på ett lektullt sätt med färskost och ärter som toppas med färglada grönsaker i olika former.
Recept

Utsökta pizzabullar med bubbliga smaker

Även den mest kräsna pizzaälskare kommer falla för dessa bullar, snurror och flätor med fyllning av exempelvis rödbetor, Västerbottensost och hasselnötter eller prosciutto, pecorino och ruccola. Sätt i gång att rulla pizzabullarna och servera på brunchen som en förrätt eller tilltugg på AW:n tillsammans med en bittersöt alkoholfri Somersby Sparkling Spritz eller en krispig Somersby päron så får du se glada miner hos gästerna.
Recept

Läckra laxrullar med somriga törstsläckare

Läcker lax är god i sig men extra smarrig blir den när den är vackert rullad med fyllning av wasabi, gari, soja och färskost eller räkor, ingefära och sesamfrön. Vill du vara säker på en bra smakkombination så servera rullarna tillsammans med en iskall alkoholfri Somersby Sparkling Spritz. Denna kombination passar utmärkt som amuse-bouche, förrätt, tapas eller till fördrinken.
Recept

Focaccia med mozzarella och soltorkad tomat

Focaccia med smaker från Medelhavet. Perfekt för en lunch på språng
Recept

Smörrebröd med havrepastej

Upplev en pastej gjord på Lantmännens havre, men som är otroligt lik en klassisk, dansk leverpastej! Smaksätt med svamp och härligt karamelliserad gul lök och baka därefter i ugnen. Utsökt som smörrebröd med olika spännande toppingar.
Recept

Rostad majsröra

Smakrik majsröra med lite hetta från Sambal Badjak. Servera tillsammans med den grillade laxen från samma receptskribent.
Recept

Sillkiosken

Bjud på en upplevelse med sillkiosken! Att låta gästerna komponera sina egna inläggningar direkt vid bordet blir en riktig snackis! Kul att testa flera varianter och lägga upp på sina sociala medier.
Recept

Surdegsbröd med rödbetshummus

Med ett färdigbakat surdegsbröd och några få ingredienser kan du skapa en riktigt god macka. Prova detta recept och låt dig inspireras till egna varianter!
Recept

Iransk Kashk va Bademjan

Kashk va Bademjan passar utmärkt som en förrätt, mellanrätt eller som ett tillbehör. Serveras tillsammans med nybakat bröd.
Recept

Blomkålssallad med Västerbottensost®

En fräsch och nyttig sallad som passar utmärkt till ett snabbt mellanmål, eller som en lätt förrätt eller tillbehör till grillmaten!
Recept

Sambosa

Sambosa är små triangulära och fyllda knyten från Jemen. Receptet kommer från under Folkfest på Oaxen, hösten 2016.
Recept

Oumph! Fennel Salad

I det här receptet på fänkålssallad används Oumph! Thyme & Garlic. Hur stark just din chili är bestämmer du själv. Det är du som trimmar in smakerna. Feel free! Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Surdegscroissant med biff och rödlöksmarmelad

Surdegscroissanter från Délifrance med ryggbiff från Donald Russel, toppat med rödlöksmarmelad, dragonemulsion och friterad schalottenlök.
Recept

Krispig svartkål

Krispig svartkål är ett nyttigt tilltugg som passar lika bra till drinken som till förrätt eller snacks!
Recept

Haydari, örtolja, antep ezme och yoghurtsås

Recept på fyra klassiska mezesåser. Haydari passar till nästan allt från grillen och även på bröd. Örtoljan lyfter alla rätter och är ett trevligt tillbehör till allt stekt och grillat. Antep ezme är en stark och pikant tomatröra från det turkiska köket.
Recept

Grillade vitlöksmarinerade vannameiräkor

Den färdigmarinerade vitlöksräkan kan tas direkt från frysen och tillagas i ugnen. Perfekt som plockmat och på buffébordet.
Recept

Kroketter på grillade kycklingvingar med ramslöksemulsion

Joel Englund från Svenska Kocklandslaget fick i uppdrag att skapa något gott och vårlikt av svensk fågel. Rätten är skapad för att passa allt från fest till vardag, med nyskördade primörer som tillbehör.
Recept

Marinerade ägg

Recept och inspiration på bistromat komponerat av Johan Åkerberg, kock och matkreatör. Marinerade ägg ingår i rätten Ramen lax med färska örter, men äggen kan även stå för sig själva som förrätt eller på buffébordet.
Recept

Krämig sill med Västerbottenost

Lyxa till sillen med Västerbottensost. Sillenär både enkel att göra och fantastiskt god!
Recept

Puffade fläsksvålar med dill- och ättiksdipp

Här har Sebastian Gibrand, mästerkocken från det Svenska Kocklandslaget, skapat ett lyxigt recept som passar bra på buffén. Fläsksvålarna dippas i den vackra, gröna dillsåsen som tillfredsställer både smaklökarna och ögonen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.