En välstekt fläskschnitzel är både gott och lite festligt. I det här receptet används HELLMANN’S Professional till själva paneringen. Smart, smidigt och gott. Smaklig spis.
Som grund i min Boeuf bourguignon har jag en klassisk god rödvinssås med mustigare smak. Sedan ligger mycket av hemligheten i det rökta sidfläsket, champinjonerna och steklöken. Som tillagningsmetod använder jag förresten ugnen. Bara att slänga in på kvällen och ta ut på morgonen. Det blir underbart gott. -Daniel Müllern
En smakrik och saftig rotfruktsbiff som består av hälften nötfärs och hälften rotfrukter. Rätten baseras på Rotfruktsmix höst- och vinterbas, en välbalanserad fintärnad mix som ger en mörk mustig smak och kompletterar animaliskt protein. Klockren i färsrätter men också utmärkt i såser, grytor och soppor.
Gul lök, röd paprika, chili och vitlök fräses tills de är mjuka, och tillsammans med krossade tomater och Touch of Taste Brynt Lökfond, blir det en smakrik sås. Svarta bönor och koriander tillsätts för textur och frisk smak som passar perfekt till exempelvis vegetariska biffar.
Portvin- och champinjonsås är en utsökt följeslagare till alla sorters kött. Denna rika och mustiga sås lyfter smaken till nya höjder med sina djupa smaker och eleganta undertoner från portvinet. En smakfull upplevelse utöver det vanliga.
Krämig sås där curry och äpple ger en balans mellan krydda och sötma. Perfekt till schnitzel där den smakrika såsen ger en rätt som tilltalar både stora och små.
Focaccia Romana bjuder in till det äkta italienska köket med sin lena textur och den delikata smaken av olivolja. Denna enkla men sofistikerade rätt kräver endast ett fåtal ingredienser och funkar lika bra året runt, oavsett säsong. En hyllning till den traditionella smaken av Italien!
Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis
En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Stroganoff av kycklingkorv med persiljemos och tomatsallad
Korv Stroganoff – en tidlös klassiker älskad av många. Här innehåller kycklingkorven 30 procent morot. Ett enkelt sätt att göra klimatskillnad utan att göra avkall på smaken.
En “petit-choux aux craquelin”, ett klassiskt franskt bakverk, som här fylls med en salt fyllning med härligt karamelliserad jordärtskocka, miso och kaffe. Det söta i jordärtskockan går fint ihop med både kaffet och “petit-choux”. Den tunna stansade “craquelin” ger ett fint krispigt lager högst upp, men hindrar också choux från att puffa upp för mycket under bakning.
Citronsill är en fräsch sillinläggning med frisk smak som känns lite ”lättare” än andra inläggningar. Perfekt till påskens, sommarens eller julens buffébord.
Oxkinden är en delikatess som kommer till sin rätt under lång tillagning med vin och kryddor. Den nattbakade oxkinden kombinerad med krämig potatispuré och portvinsky är en riktigt lyxig och enastående smakupplevelse.
Saftig och krispig kycklinglårfilé. Som en flirt med medelhavet serverad med en ljummen tomatsallad, enkelt och avskalat. Servera rätten som en lättare lunch tillsammans med ett gott bröd, risonisallad eller en risotto. Passar också att serveras med en färsk pasta för en matigare måltid.
När man kokar kycklingbenen blir inte bara köttet mört, benen släpper också ifrån sig härliga smaker till grytan. Som i denna smakrika gröna curry där smakgrunden är grön currypasta. Gör egen eller köp färdig och anpassa mängden efter hur stark du önskar att curryn ska vara.
Parmesan- och pankopanerad kyckling med ljummen tomatsallad
Saftig och krispig kycklinglårfilé som med en flirt med medelhavet serveras med en ljummen tomatsallad. Enkelt och avskalat om du vill servera den som en lättare lunch, eller tillsammans med ett gott bröd, en risonisallad, risotto eller kanske en färsk pasta om du vill ha en lite matigare måltid.
En av alla läckra rätter i 2023 års upplaga av Fast Fusion Climate Week. Sticky Korean med Anamma Vegobitar som legat i en marinad. De flesta barn gillar asiatiskt mat med lite sött, syrligt och salt.
Med den här svinnsmarta salladen kan du ta vara på både gårdagens bröd och sommarens färska råvaror. Det perfekta tillbehöret till alla sommarrätter och grillfester.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.