Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptbanken

Recept

HELLMANN’S-panerad fläskschnitzel

En välstekt fläskschnitzel är både gott och lite festligt. I det här receptet används HELLMANN’S Professional till själva paneringen. Smart, smidigt och gott. Smaklig spis.
Recept

Boeuf bourguignon

Som grund i min Boeuf bourguignon har jag en klassisk god rödvinssås med mustigare smak. Sedan ligger mycket av hemligheten i det rökta sidfläsket, champinjonerna och steklöken. Som tillagningsmetod använder jag förresten ugnen. Bara att slänga in på kvällen och ta ut på morgonen. Det blir underbart gott.
-Daniel Müllern
Recept

Rotfruktskryddade nötfärsbiffar

En smakrik och saftig rotfruktsbiff som består av hälften nötfärs och hälften rotfrukter. Rätten baseras på Rotfruktsmix höst- och vinterbas, en välbalanserad fintärnad mix som ger en mörk mustig smak och kompletterar animaliskt protein. Klockren i färsrätter men också utmärkt i såser, grytor och soppor.
Recept

Rancherosås

Gul lök, röd paprika, chili och vitlök fräses tills de är mjuka, och tillsammans med krossade tomater och Touch of Taste Brynt Lökfond, blir det en smakrik sås. Svarta bönor och koriander tillsätts för textur och frisk smak som passar perfekt till exempelvis vegetariska biffar.
Recept

Portvin- och champinjonsås

Portvin- och champinjonsås är en utsökt följeslagare till alla sorters kött. Denna rika och mustiga sås lyfter smaken till nya höjder med sina djupa smaker och eleganta undertoner från portvinet. En smakfull upplevelse utöver det vanliga.
Recept

Currysås med äpple

Krämig sås där curry och äpple ger en balans mellan krydda och sötma. Perfekt till schnitzel där den smakrika såsen ger en rätt som tilltalar både stora och små.
Recept

Tårta med hjortron, vaniljmousse och praliné på mandelbotten

En fin, lekfull och delikat moussetårta med halloweentema. Glasera och dekorera efter eget tycke och smak.
Recept

Pinsa i Margherita-stil

Focaccia Romana bjuder in till det äkta italienska köket med sin lena textur och den delikata smaken av olivolja. Denna enkla men sofistikerade rätt kräver endast ett fåtal ingredienser och funkar lika bra året runt, oavsett säsong. En hyllning till den traditionella smaken av Italien!
Recept

3 x Creamy pinchos

Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Recept

Växtbaserad tortellini

Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Recept

Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis

En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Recept

Stroganoff av kycklingkorv med persiljemos och tomatsallad

Korv Stroganoff – en tidlös klassiker älskad av många. Här innehåller kycklingkorven 30 procent morot. Ett enkelt sätt att göra klimatskillnad utan att göra avkall på smaken.
Recept

Njurtapp med brynt smör, pepparrot och kapris

Njurtapp är en smakrik detalj. Här serveras den med brynt smör, pepparrot och kapris. Receptet är framtaget av Svenskt Kött.
Recept

Petit choux med rostad jordärtskocka och miso

En “petit-choux aux craquelin”, ett klassiskt franskt bakverk, som här fylls med en salt fyllning med härligt karamelliserad jordärtskocka, miso och kaffe. Det söta i jordärtskockan går fint ihop med både kaffet och “petit-choux”. Den tunna stansade “craquelin” ger ett fint krispigt lager högst upp, men hindrar också choux från att puffa upp för mycket under bakning.
 
Recept

Fänkålssill

De rostade fänkålsfröna ger denna krämiga sill en mörkare ton som påminner lite om lakrits. Smaken rundas av med grov senap och citron.
Recept

Citronsill

Citronsill är en fräsch sillinläggning med frisk smak som känns lite ”lättare” än andra inläggningar. Perfekt till påskens, sommarens eller julens buffébord.
Recept

Kycklingtaco á la Lönneberga

Tacos är alltid rätt, här på kycklingfärs med egen kryddblandning och en kikärtscrème som Lönneberga vågar lova faller de flesta i smaken.
Recept

Cheesecake med Västerbottensost®

Underbar cheesecake med Västerbottensost och en len kolasås. Toppas med rostade mandlar innan servering.
Recept

Nattbakad oxkind med potatispuré och portvinsky

Oxkinden är en delikatess som kommer till sin rätt under lång tillagning med vin och kryddor. Den nattbakade oxkinden kombinerad med krämig potatispuré och portvinsky är en riktigt lyxig och enastående  smakupplevelse.
Recept

Parmesan- och pankopanerad kyckling

Saftig och krispig kycklinglårfilé. Som en flirt med medelhavet serverad med en ljummen tomatsallad, enkelt och avskalat. Servera rätten som en lättare lunch tillsammans med ett gott bröd, risonisallad eller en risotto. Passar också att serveras med en färsk pasta för en matigare måltid.
Recept

Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs

När man kokar kycklingbenen blir inte bara köttet mört, benen släpper också ifrån sig härliga smaker till grytan. Som i denna smakrika gröna curry där smakgrunden är grön currypasta. Gör egen eller köp färdig och anpassa mängden efter hur stark du önskar att curryn ska vara.
Recept

Parmesan- och pankopanerad kyckling med ljummen tomatsallad

Saftig och krispig kycklinglårfilé som med en flirt med medelhavet serveras med en ljummen tomatsallad. Enkelt och avskalat om du vill servera den som en lättare lunch, eller tillsammans med ett gott bröd, en risonisallad, risotto eller kanske en färsk pasta om du vill ha en lite matigare måltid.
Recept

Sticky Korean

En av alla läckra rätter i 2023 års upplaga av Fast Fusion Climate Week. Sticky Korean med Anamma Vegobitar som legat i en marinad. De flesta barn gillar asiatiskt mat med lite sött, syrligt och salt.
Recept

Krämig Panzanellasallad med chilispread

Med den här svinnsmarta salladen kan du ta vara på både gårdagens bröd och sommarens färska råvaror. Det perfekta tillbehöret till alla sommarrätter och grillfester.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.