Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptbanken

Recept

Hummerterrin

Hummerterrin med jalapeñomarinerad gurka och pepparrotsgrädde. Recept av Michael Andersson, Årets Kock 2024.
Recept

Carpaccio på svensk ryggbiff

Carpaccio på svensk ryggbiff med chili- och yuzumajonnäs, saltrostade mandlar, surdegskrutonger, ruccola och parmesan.
Recept

Tabbouleh på kornbulgur

Denna tabbouleh, baserad på Good Grains kornbulgur, är en näringsrik och smakrik sallad som mättar. Med sin nötiga smak och fylliga textur är kornbulgur en perfekt bas, medan färsk persilja, tomater och syrlig citron skapar en uppfriskande balans. En mångsidig rätt som passar lika bra som en frisk förrätt, ett färgstarkt tillbehör eller en huvudattraktion på tallriken.
Recept

Vitlöksbröd

Vad som är ett ultimat vitlöksbröd och inte är förstås väldigt individuellt. För Unilever Food Solutions görs det på ett trevligt surdegsbröd och med lite angenäm hetta från jalapeño. Undrar du var smöret tog vägen? I det här receptet används HELLMANN’S Professional istället. Enkelt, smidigt och gott.
Recept

3 x Creamy pinchos

Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Recept

Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis

En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Recept

Sallad med inkokta päron, grönmögelost och rostade valnötter

En klassisk sallad, där söta och salta smaker möts. Perfekt att servera i sommar som en lättare lunch eller förrätt.
Recept

Tupplever med kaffe, sablékaka och hasselnötter

Ida Bauhn från Svenska kocklandslaget har skapat en förrätt smaksatt av kaffe.
"Svensk tupplever är en fantastisk råvara där kaffet fungerar som en bra spelare till. I receptet lyfter kaffet fram de rostade smakerna i hasselnötterna, och det lyfter också fram citrusen med syn syrlighet."
Recept

Salta belgiska våfflor

Salta eller matiga våfflor, görs gärna med lite riven ost i smeten. Med Ekströms frasvåffelmix gräddar du enkelt den lyxiga och maffiga belgiska matvåfflan.
Recept

Räksallad med gurka och rödlök

En frisk räksallad med gurka och fint hackad rödlök, dränkt i en läcker dressing av citronsaft, majonnäs, yoghurt och dill. Serveras med sallad och rostat bröd!
Recept

Lyxig hasselbackspotatis med löjrom och smetana

Hasselbackspotatis, där har du en klassiker som blivit modern igen i denna tilltuggsvariant. Krispiga och smöriga, med löjrom och smetana på toppen. Smetana kan ersättas med fetare creme fraiche och löjrommen med röd kaviar.
Recept

Rostad rotselleri med brynt hasselnötssmör

Den rostade rotsellerin är en magisk förrätt med ölvinägrett och brynt hasselnötssmör. Rotselleri är en rotfrukt med ganska kraftig smak som vid rostning i ugn får en mildare och lite sötare smak. Det går enkelt att skala den knöliga rotsellerin med en potatisskalare eller kniv.
Recept

Rårakor med Chèvrekräm och inlagda grönsaker

En krispig råraka är gott med mycket, här har vi krönt den med en chèvrekräm och inlagda grönsaker. Det här är en modern, vegetarisk variant av den klassiska rårakan som serveras med löjrom. Variera gärna smakupplevelsen och byt ut till grönsaker i säsong.
Recept

Eriksbergsgravad lax

Ölgravad lax är en modern tolkning av en klassiker! Ölets maltighet och eleganta beska ger en extra dimension och kropp till en redan god och klassisk rätt. Upplev en ny smaknivå som tar laxrätten till nya höjder.
Recept

Råbiff med Smetana och Emmentaler

En god rätt att bjuda dina gäster på! En perfekt balans mellan krämighet, krisp och syra.   
 
Recept

Bao Bun med pork brisket

Fyll det goda fluffiga Bao Bun-brödet med BBQ Pork brisket, smakrik fräsch kålmix och vitlökssås. Bao Buns är perfekta som förrätt eller mellanrätt.
Recept

Shrimp Taco

Imponera på gästerna direkt med den här heta och enkla aptitretaren.
Recept

Kräftrullar med picklad kålrabbi

Små härliga rullar som passar utmärkt till förrätt, men gör sig lika bra på en buffé eller som en liten tapasrätt. Fredagsmys från havet!
Recept

Friterad jordärtskocka med ostkräm smaksatt av kaffe

Melvin Glimstål från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en förrätt smaksatt av kaffe, som passar till en kaffedrink. ”Rätten passar när gästen kommer tidigt till restaurangen och vill äta något litet till en drink, då de sätter sig till bords. Jordärtskockan – som är söt och snäll i smakerna – kan vara ett bra condiment till det, och passar med ett mörkrostat kaffe från Arvid Nordquist, när det kommer till syra och beska.”
Recept

Matjessill med potatis, hängd gräddfil, rostade hasselnötter och svenska äpplen

Förrätt skapad av Melvin Glimstål från Juniorkocklandslaget.
Recept

Fajitas med räkor och mangosalsa

Fajitas med räkor där hetta från chili, syra från lime och sötma från mango tillsammans bjuder på en fräsch och smakfull upplevelse.
Recept

Brynt lökmajonnäs med rädisa, pastramikrydda och picklad lök

Ett roligt snacks där pastramikryddan tvistar till det ordentligt.
Recept

Ugnsomelett med räkstuvning

En smakrik gräddstuvning med fin sälta från räkor.
Recept

Skogssvamprisotto

Krämig skogssvamprisotto med Violife Creamy Original och Violife Prosociano. Vegetariskt och veganskt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.