Vad som är ett ultimat vitlöksbröd och inte är förstås väldigt individuellt. För Unilever Food Solutions görs det på ett trevligt surdegsbröd och med lite angenäm hetta från jalapeño. Undrar du var smöret tog vägen? I det här receptet används HELLMANN’S Professional istället. Enkelt, smidigt och gott.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
10 skivor surdegsbröd, t ex Levain
3 dl HELLMANN’S Professional Majonnäs 50%
1 dl Crème Fraiche
4 st Vitlöksklyftor, rivna
2 dl Ost, cheddar riven
0,5 dl Ost, parmesan riven
2 st Jalapeño
20g Persilja, hackad fint
2 tsk Salt
Svartpeppar, nymald
Tillagning
Börja med att sota skalet på jalapeñon, antingen över öppen eld eller med en gasolbrännare.
När skalet är svart; dra av det med händerna.
Finhacka jalapeñon.
Blanda majonnäs, ost, crème fraiche, vitlök, jalapeño, salt och peppar.
Fördela blandningen över brödet och gratinera antingen i ugn på 225°C eller salamander tills brödet blivit gyllenbrunt.
Strö över persilja innan servering.
Artiklar från receptet | Fler recept från Unilever Food Solutions
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.