Vegetarisk rice bowl med koreansk pannkaka, chili- och korianderpicklad gurka, morot, böngroddar, kimchi, koriander och sesamfrön.
Ingredienser
Receptet är lagom åt: 10 portioner
8 dl jasminris
Blomkål
2 kg blomkål (plockad i buketter)
Chiliglace
2 dl sweet chilisås
2 msk gochujang
1 msk risvinäger
2 msk soya
1 st lime. saft och zezt
1 msk ingefära, riven
2 klyftor vitlök, riven
Koreansk pannkaka
2,5 dl vetemjöl (150g
5 dl mjölk
3 st ägg
2 msk soya
1 msk röd currypasta
1 klyfta vitlök (riven)
1 msk ingefära (riven)
1 msk sesamolja
Chili- & korianderpicklad gurka
3 st gurkor (skivad i 2 mm skivor)
5 dl risvinäger
5 dl socker
1 msk koreanska chiliflakes
50 gr koriander (finhackad)
Chili- och yuzumajonnäs
2 dl majonnäs
3 msk sriracha
1 msk yuzujuice
1 msk koreanska chiliflakes
salt & svartpeppar
Soja- och sesamdressing
2,5 dl soya
2 msk risvinäger
2 msk sesamolja
Till servering
Böngroddar
Morotsjulienne
Kimchi
Koriander
Svarta och vit rostade sesamfrön
Tillagning
Blomkål
Stek blomkålen i rapsolja i stekpanna.
Chiliglace
Mixa alla ingredienser i en blender.
Vid servering blanda med stekt blomkål.
Koreansk pannkaka
Mixa alla ingredienser i en blender.
Stek pannkakor i rapsolja och låt svalna.
Strimla pannkakan i 1 cm strimlor.
Värm vid servering.
Chili- och korianderpicklad gurka
Koka upp vinäger, socker och chiliflakes. Låt svalna till rumstemperatur.
Lägg i gurka och koriander och låt stå minst 3 timmar.
Chili- och yuzumajonnäs
Blanda majonnäs med shiracha, yuzu och chiliflakes, smaka av med salt och svartpeppar.
Fyll på spritspåse.
Soja- och sesamdressing
Blanda alla ingredienser i en dressingflaska.
Till servering
Lägg ris i botten på en djup tallrik. Lägg morot och böngroddar i en hög.
Slå soya- & sesamdressing över både ris och grönsaker.
Lägg de andra ingredienserna i högar runt riset.
Spritsa chilimajonnäs i mitten.
Garnera med färsk koriander och sesamfrön.
Mer från Restaurang Monique
Vi rekommenderar
Restaurang Monique i surfparadiset Apelviken
I surfparadiset Apelviken i Varberg har ägarna till restaurang Monique skapat en fantastisk mötesplats med en makalös utsikt över stranden och havet. Internationella smakinfluenser, svenska råvaror och stabila glas, som inte blåser bort så lätt, präglar den populära restaurangen. Köksmästare Magnus Westerlund är en av fem delägare.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.