En klassisk lasagne med protein från gula ärtor. Just den här lasagnen är dessutom fullproppad med rotfrukter. Lasagne är alltid ett säkert kort om man ska laga vegetariskt till inbitna köttätare.
Fräs lök och grönsaksflis (lika delar rödbeta, kålrot, morot) i matfett i 10 min under omrörning. Tillsätt Vegofärs Ärta och fräs ytterligare 10 min. Tillsätt alla kryddor och tomatpuré, fortsätt steka under omrörning tills färsen separerat helt.
Tillsätt sedan krossade tomater, fond, röda linser, vatten och vinäger efter smak. Låt koka ihop i minst 30 minuter. Smaka av.
Till sist tillsätt det ljusa grönsaksfliset (lika delar vitkål, kålrot, morot) och koka upp. Fliset ska inte koka sönder helt utan ska agera lite tuggmotstånd. Vid behov red av med maizena.
Bechamel
Blanda alla ingredienser och koka upp under omrörning. Red av med maizena.
Lägg ihop lasagnen på önskat sätt och toppa med riven ost.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.