Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Den klassiska italienska desserten i två varianter. Ta hjälp av vår färdiga tiramisukräm, eller blanda till din egen mascarponemousse!
Ingredienser
Lagom åt: 16 personer
ca 32 Savoiardikex
1 liter tiramisukräm
kakao till att sikta
Kaffedränkning
500 g kaffe, starkt
50 g konjak eller marsalavin
Mascarponemousse (om man vill göra själv)
500 g mascarpone
50 g grädde
250 g grädde – lösvispad
60 g äggula
50 g vatten
85 g strösocker
Tillagning
Mascarponemousse
Blanda mascarpone och 50 g grädde i en bunke. Vispa upp 250 g grädde i en annan bunke.
Blanda vatten och strösocker i en kastrull och koka i 2–3 min (till 121°).
Strila sockerlagen över äggulorna medan du vispar på max hastighet, vispa tills äggskummet är svalt.
Blanda äggskummet med mascarponen, vänd sedan i grädden och blanda tills du har en slät och fin tiramisukräm.
Lägg ihop desserten
Bryt bitar av Savoiardikexen och lägg i ett lager i varje glas.
Häll på rikligt av kaffeblandningen och låt kexen suga åt sig.
Lägg på ett lager med tiramisukräm.
Gör ovanstående tre steg en gång till.
Stoppa in i kylen minst 1 timme.
Ta ut och pudra på kakao strax före servering.
Utvalda ingredienser från receptet
869883, BISCOTTIFICIO VERONA, Italien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
559138, FEMTORP, Tyskland
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)