En klassisk Tikka Masala som tagit ny form och görs här med kycklingköttbullar, perfekt till storkök. Toppa med Raita och servera med nybakat Naan bröd.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1 kg kycklingköttbullar, stekta
5 dl Valio laktosfri matgrädde alt. vispgrädde
50 g Valio laktosfritt smör, normalsaltat
3 tsk spiskummin, malen
2 tsk gurkmeja, malen
2 tsk chilipulver
2 tsk kanel
2 tsk koriander
2 msk ingefära, riven
100 g paprika, tärnad
50 g vitlök, pressad
300 g gul lök, hackad
1 kg tomat, krossad
2 tsk salt
4 krm svartpeppar, grovmalen
Raita
5 dl Valio laktosfri turkisk matyoghurt
80 g gurka, tärnad
2 tsk mynta, färsk, hackad
2 tsk salt
2 krm spiskummin
2 krm koriander, torkad
Tillagning
Tillaga kycklingköttbullar enligt anvisning.
Stek lök och paprika i smöret tills de är mjuka. Tillsätt vitlök, ingefära och övriga kryddor.
Häll i tomatkross, grädde, salt och svartpeppar. Låt koka på svag värme ca 10 minuter.
En krämig potatisgratäng som går hem i de flesta kök. Lätt att tillaga och kan enkelt varieras med olika kryddor och smaker - favorit är Skärgårdsgratäng.
Asiatiska tacos är en fantastiskt god rätt. Tortillabröd med honungsdressing och knaprig kyckling toppade med en sesam-hoisinsås, kimchi och fräscha groddar.
En läcker och smakrik rätt med saftig kycklingfilé och en krämig sås av syrad grädde. Servera tillsammans med kokt potatis, ugnsbakade morötter och toppa rätten med en härlig dillolja.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.