Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tartar på sotat rådjur

Recept skrivet av
Köksbaren
På Köksbaren finns alltid tisdagsråbiffen - men tolkas olika varje tisdagkväll. Här serveras den med lök, dijonsenap, picklesgurka, kapris, beta, krassemajonnäs och pepparrot.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 500 g putsat innanlår eller rygg av rådjur
  • 5 st ägg
  • 1 kg betor blandade färger
  • 80 g silverlök finhackad
  • 50 g kapris
  • 50 g picklesgurka i små tärningar
  • 40 g Dijonsenap
  • 300 g krassemajonnäs (majonnäs gjord på
  • olja, mixad med vattenkrasse)
  • 1 pepparrot
  • 2 hg god lagrad hårdost
  • God olivolja
  • Salt och peppar
  • Finskuren gräslök och kryddkrasse till garnering

Tillagning

  1. Sota rådjuret direkt på het platta, kyl och skär i fina tärningar.
  2. Separera ut äggulorna och lägg i vacuumpåse, baka i cirkulator på 63 ° i ca 45 min, passera sedan genom sil.
  3. Koka 2/3 av betorna i saltat vatten, skala och dela ner. Skala och hyvla resten av betorna tunt på mandolin, smaksätt båda betorna med olivolja, salt och peppar.
  4. Smaksätt köttet med olivolja, salt och peppar, lägg i serveringsskål i separata högar kött, kapris, silverlök, picklesgurka, dijonsenap och äggula (kan göras portionsvis eller flera portioner i varje skål).
  5. Lägg en klick majonnäs i botten på tallrik, lägg sedan på de kokta och tunt skivade betorna, skala och riv pepparrot fint och lägg på betorna efter smak, riv osten på microplane över betorna, garnera med krasse och gräslök.
  6. Vi servering, blanda köttet och lägg upp bredvid betorna.
Dryckestips: Sval Beaujolais från Morgon

Mer från Köksbaren

Recept

Röding och Kalixlöjrom

Serveras med kantareller, dill, mandelpotatis och brynt Sandefjordsås.
Recept

Renkalvinnanlår

Serveras med jordärtskockscrème med Västerbottensost, jordärtskockschips, bakad jordärtskocka, svartkålLångpepparsky
Recept

Berusad bulle

Servera med hjortron och vaniljglass.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.