På Köksbaren finns alltid tisdagsråbiffen - men tolkas olika varje tisdagkväll. Här serveras den med lök, dijonsenap, picklesgurka, kapris, beta, krassemajonnäs och pepparrot.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
500 g putsat innanlår eller rygg av rådjur
5 st ägg
1 kg betor blandade färger
80 g silverlök finhackad
50 g kapris
50 g picklesgurka i små tärningar
40 g Dijonsenap
300 g krassemajonnäs (majonnäs gjord på
olja, mixad med vattenkrasse)
1 pepparrot
2 hg god lagrad hårdost
God olivolja
Salt och peppar
Finskuren gräslök och kryddkrasse till garnering
Tillagning
Sota rådjuret direkt på het platta, kyl och skär i fina tärningar.
Separera ut äggulorna och lägg i vacuumpåse, baka i cirkulator på 63 ° i ca 45 min, passera sedan genom sil.
Koka 2/3 av betorna i saltat vatten, skala och dela ner. Skala och hyvla resten av betorna tunt på mandolin, smaksätt båda betorna med olivolja, salt och peppar.
Smaksätt köttet med olivolja, salt och peppar, lägg i serveringsskål i separata högar kött, kapris, silverlök, picklesgurka, dijonsenap och äggula (kan göras portionsvis eller flera portioner i varje skål).
Lägg en klick majonnäs i botten på tallrik, lägg sedan på de kokta och tunt skivade betorna, skala och riv pepparrot fint och lägg på betorna efter smak, riv osten på microplane över betorna, garnera med krasse och gräslök.
Vi servering, blanda köttet och lägg upp bredvid betorna.
Dryckestips: Sval Beaujolais från Morgon
Mer från Köksbaren
Vi rekommenderar
Recept
Röding och Kalixlöjrom
Serveras med kantareller, dill, mandelpotatis och brynt Sandefjordsås.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.