Svartvinbärsglaserad pluma som serveras med ljummen sallad och laddad frasig potatis.
Ingredienser
Receptet avser: 10 portioner
Svartvinbärsglaze
200 g svartvinbärspuré (alt frysta svarta vinbär)
½ dl balsamicovinäger
1 ½ dl strösocker
1 lätt krossad stjärnanis
2 msk grovmalen svartpeppar
1,5 kg svensk pluma
olivolja, salt och svartpeppar
Ljummen sallad
3 röda endiver
350 g rättika
400 g broccoli
½ dl olivolja
2 balsamicovinäger
2 msk flytande honung
Körvel
flingsalt
Laddad frasig potatis
6 pepperoni
1,5 kg kokt potatis
½ dl majsstärkelse
250 g chilimajonnäs (se nedan)
75 g parmesanost
1 dl hackad persilja
flingsalt
(frityrolja)
Tillagning
Svartvinbärsglaze
Blanda svartvinbärspuré, vinäger, socker och stjärnanis i en kastrull.
Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Sila glazen och smaka av den med svartpepparn och en nypa salt. Låt glazen svalna.
Pluma
Salta och peppra pluman.
Stek eller grilla den till fin brynt yta och önskad kärntemperatur. Pensla på glazen och vänd runt den snabbt i pannan till en lätt karamelliserad yta.
Tranchera före servering.
Laddad potatis
Skiva pepperoni.
Krossa potatisen lite lätt och vänd runt den i majsstärkelse och lite salt. Fritera den till frasig yta och låt den rinna av.
Lägg upp potatisen i en apartskål och toppa med pepperoni, chilimajonnäs, parmesanost och persilja.
Video
Se Mattias Larsson tillaga receptet
Fler recept av Mattias Larsson
Vi rekommenderar
Recept
Vegansk korallinsröra
Vegansk korallinsröra med "haviga" smaker, servera på rågbröd. Perfekt som förrätt.
Letar du efter hållbar inspiration till menyn? Inom ramen för vårt initiativ Utvalt med omsorg har vi tagit fram tre korta filmer där kocken Mattias Larsson lagar rätter med leverantörernas utvalda fokusprodukter – noggrant utvalda med omtanke om både smak och hållbarhet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.