Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Svamprisotto à la Tages

Recept skrivet av
Tage Lindblom
Krämig svamprisotto med arborioris, marinerad svamp och vitt vin i en harmonisk smakbalans. Toppad med hårdostflakes och smör, är den enkel att förbereda och perfekt för både lunch och middag.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner 

  • 10 dl arborioris 
  • 4 dl marinerad svampmix  
  • 4 dl vitt vin 
  • 8 dl vatten 
  • 6 dl grönsaksbuljong 
  • 1 dl hackad beredd lök 
  • 1 msk pressad vitlök 
  • 50g hårdostflakes 
  • smör 
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Förbered risotton. Börja med att sautera den finhackade löken i smör tills den blir mjuk.
  2. Tillsätt sedan vitlöken innan du blandar i arborioriset. Se till att riset blandas väl med den sauterade lök och vitlöken.
  3. Öka värmen och tillsätt det vita vinet, sjud i 10 minuter för att alla smaker ska utvecklas.
  4. Tillsätt vätska och buljong. Sänk värmen och tillsätt vattnet gradvis.
  5. Sjud riset tills vätskan nästan är absorberad. Grönsaksbuljongen tillsätts successivt under omrörning, en deciliter i taget. 
  6. Fullända risotton. När risotton har uppnått en len och krämig konsistens, rör ner 20 gram smör för glans.
  7. Lägg i svampmixen och låt den värmas upp i risotton, justera med salt & peppar efter egen smak.
  8. Toppa med hårdostflakes. 
  9. Nu är din Svamprisotto à la Tages redo att serveras. Servera genast och låt gästerna njuta av den lyxigt krämiga risotton med de fylliga smakerna av svamp! 

Från receptet

Hållbara Val
Arborioris Eko påse 5kg
125368, Tage Lindblom, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hackad lök 6x6mm påse 3kg
206995, Tage Lindblom, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hårdost flakes 500g
131803, Tage Lindblom, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vitlök pressad 1kg
516799, Tage Lindblom, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Tage Lindblom

Recept

Torskburgare med fetakräm

Torskburgare med fetakräm, oliver, örtpesto och pinjenötter.
Recept

Divyas Daal (Linsgryta)

I Indien har varje familj sitt unika recept på daal och här delar Divya med sig av hennes familjs recept. Man äter vanligtvis daal med ris men det är också gott tillsammans med quinoa eller hirs. Divya brukar dock bara ha lime, pumpakärnor och färsk koriander till sin daal.
Recept

Laxburgare med keso

Laxburgare med keso, äpple, purjolök och riven pepparrot.
Recept

Palak paneer på Tages vis

Prova på den indiska matlagningskonsten med receptet på Palak paneer. Den krämiga spenat- och tomatsåsen med exotiska kryddor passar fint ihop med den silkeslena paneerosten, som får dina gäster att komma tillbaka. Enkelt och njutbart!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.