Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Svamp- och tryffelpizza

Recept skrivet av
Jonas Lagerström
Svamp och tryffel är en fantastisk kombination i alla lägen. Här använder jag bakad svamp med lite vitlök och olja och gör en vit pizza toppad med massa havgus, som är en gruyère-liknande ost. Det är viktigt inte ha en för kraftfull ost som basost.

Ingredienser

Fyra normalstora pizzor

Pizzadeg

  • 630 g vatten, kallt
  • 1 g jäst
  • 20 g salt
  • 1 kg vetemjöl

Topping

  • 2 st portabellosvamp
  • 100 g champinjon
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk tryffel paste (eller färsk tryffel)
  • 1 st silverlök
  • Gräslök
  • 300 g havgus ost eller liknande (gruyere, parmesan)
  • Olja, till stekning

Tillagning

Dag 1:

Pizzadeg

  1. Väg upp vatten. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt saltet. Blanda ner mjölet och arbeta degen för hand tills klumparna försvinner.
  2. Dela degen i bollar som väger 240 g styck. Låt bollarna jäsa i kylen över natten och ta ut dem 30 minuter innan bakning.
Dag 2:

Topping

  1. Skär ner portabello och champinjon och baka eller stek med vitlök och olja.
  2. Blanda crème fraiche och Tryffel paste.
  3. Skala och skiva silverlöken tunt. Lägg i isvatten minst 20 minuter.
  4. Baka ut pizzadegen och toppa pizzan med tryffel-crème fraiche (spar lite till topping efter gräddningen) samt med den stekta/bakade svampen innan gräddning.
  5. Baka pizzan i en pizzaugn som går upp till 350 grader, då tar det ca 3 minuter.
  6. Toppa med isad silverlök, gräslöken, osten och resten av tryffel-crème fraichen.

Mer från Jonas

Inspiration

Pizza på menyn - lönsamt och klimatsmart

Oavsett vilket koncept din restaurang har så kan du alltid sätta pizza på menyn. Pizza är klimatsmart, lönsamt och möjligt att variera i det oändliga. Jonas Lagerström, Michelinkocken som också driver en pizzakedja, delar med sig av tre pizzor som passar på alla menyer.
Recept

Blomkål, hasselnöt, krasse och brynt smör-pizza

En kreativ pizza som speglar matlagning i ett restaurangkök. Helbakad blomkål, toppad med massa hackade hasselnötter, brynt smör och krasse. Råvaror som passar bra ihop oavsett, men här på en pizza.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.