Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Supermör fläsksida med smörad sötpotatispuré och fänkålssallad

Recept skrivet av
Scan
En härlig rätt med asiatiska vibbar - lika lyxig som lättlagad.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 2 kg fläsksida
  • 2 msk honung
  • 2 msk ljus soja
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk ingefära - riven
  • 1 tsk salt 
  • Peppar
Sötpotatispuré
  • 2 kg sötpotatis
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor - rivna
  • Salt och peppar
Sallad
  • 3 st fänkål
  • 2 st zucchini
  • 3 st lime - zest och juice
  • 1 tsk milda chiliflakes
  • 1 knippe koriander eller persilja
  • 2 msk olivolja
  • Salt

Tillagning

  1. Skiva fänkål och zucchini tunt med mandolin. Blanda med lime, chili, koriander samt olja och smaka av med salt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda glacen, och lägg fläsksidan på ett galler i ett ugnsbleck med svålsidan uppåt.
  4. Skåra svålen i ett rutmönster. Salta och peppra och klappa sedan in glacen runt om. Stek i ca 1,5 timme tills köttet är genomstekt och svålen fått en fin yta.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Klyv sötpotatisarna på längden, klyv även löken - lägg ut på en plåt och toppa med olivolja och salt. Rosta tills allt är genommjukt. 
  7. Låt potatisen svalna något och ta sedan bort skalet. Mixa den rostade sötpotatisen och löken med vitlöken.
  8. Vänd ner cremefraiche och smaka upp med salt.
  9. Skiva köttet i ca 0,5 cm tjocka skivor - servera med sötpotatispuré och frisk sallad.
Tips och trix!
Köttet är också fantastiskt att servera i en steambun med grönsaker, hoisinsås och majo.
Sötpotatispurén är lika god att servera kall på en salladsbuffé eller liknade.
 

Artiklar från receptet | Fler recept från Scan

Fläsksida med svål rapsgris 4,02/8,04kg
868646, Scan, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Kött från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Karré i tagine med citrus och oliver - serveras med pärlcouscous och yoghurt

En mustig och aromatisk gryta med underbara kryddor och riktigt mört kött - låt fantasin flöda med roliga tillbehör att toppa med.
Recept

Lök- och ölbräserad kotlett med äpple och salvia i brynt smör

Denna gryta är så mustig och god, lätt att förbereda och värma igen. Godare ju längre den får stå och puttra.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.