Svensk pasta med en långsamtväxande kyckling ger komplexa men samtidigt eleganta smaker. Här får pastan sällskap av kålrabbi och savoykål och smaksätts med citron och smör. För att nyansera smakerna mer så toppas det hela med libstickagremolata och vit caprin.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1 ½ kg kycklingbröstfilé med skinn
400 g vit caprin
salt, svartpeppar och olivolja
Libbstickagremolata
1 king solo vitlök
3 citroner
1 ½ dl hackad libbsticka
2 dl god olivolja
Linguine
750 g savoykål
1 kg kålrabbi
500 g linguine, torkad
4 dl pastavatten
1 dl pressad citronsaft
250 g smör
salt och svartpeppar
Tillagning
Kyckling
Salta och peppra kycklingbröstfilén.
Stek kycklingen i olivolja med skinnsidan nedåt tills skinnet är krispigt och fint brynt.
Bryn andra sidan och ugnsbaka sedan på 85 C tills kärntemperaturen är 65 C.
Libbstickagremolata
Finhacka vitlök.
Finriv det yttersta skalet från citronen.
Blanda citronskal och vitlök med libbstickan och olivoljan.
Liguine
Finstrimla savoykålen.
Skala och svarva eller finstrimla kålrabbin.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen men spar 2 ½ dl av pastavattnet.
Häll ner pastavattnet i en stor stekpanna eller en vid kastrull.
Tillsätt citronjuicen och smöret och koka upp.
Lägg ner kålrabbin och koka i ett par minuter.
Tillsätt därefter savoykålen och pastan.
Låt det koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar.
Servering
Lägg upp pastan och grönsakerna.
Tranchera och lägg på kycklingen.
Skiva och lägg på osten och avsluta med att ringla över gremolatan.
Grillad flat iron med bakade betor och vispat brynt salviasmör
Lätt att laga men med stor smak. Ja det är just vad man får när grillad flat Iron och bellaverdebroccolli får sällskap av söta betor, lätt besk sallad, lite sötsyrliga och heta senapsfrön. Och som pricken över i, en stor, rik, nötig och örtig smak från det brynta vispade smöret.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.