Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.

Ingredienser

Lagom åt: 10 barnportioner

  • 2 st gula lökar
  • 2–4 st vitlöksklyftor
  • rapsolja att steka i
  • 2 dl matlagningsvin
  • 250 g hackad spenat
  • 1 dl gröna linser
  • riven muskotnöt
  • 1 ½ l mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • grönsaksbuljong
  • salt och svartpeppar
  • en näve färsk spenat
  • 100 g fetaost
  • 270 g lasagneplattor
  • 2 dl riven lagrad ost

Tillagning

  1. Fräs hackad lök och vitlök i olja, tillsätt matlagningsvinet och låt det koka in i några minuter.
  2. Tillsätt hackad spenat, sköljda gröna linser, kryddor, mjölk, grädde och buljong och låt det koka ihop i cirka 30 minuter.
  3. Tillsätt färsk spenat och smulad fetaost de sista minuterna. Smaka av och krydda mer om det behövs.
  4. Smörj en ugnsfast form. Varva sås och lasagneplattor (börja och avsluta med sås).
  5. Strö över lagrad ost. Gratinera i ugnen cirka 30–40 minuter på 160 graders värme.

Mer om Förskolekokboken

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.