Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
2 st gula lökar
2–4 st vitlöksklyftor
rapsolja att steka i
2 dl matlagningsvin
250 g hackad spenat
1 dl gröna linser
riven muskotnöt
1 ½ l mjölk
5 dl vispgrädde
grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
en näve färsk spenat
100 g fetaost
270 g lasagneplattor
2 dl riven lagrad ost
Tillagning
Fräs hackad lök och vitlök i olja, tillsätt matlagningsvinet och låt det koka in i några minuter.
Tillsätt hackad spenat, sköljda gröna linser, kryddor, mjölk, grädde och buljong och låt det koka ihop i cirka 30 minuter.
Tillsätt färsk spenat och smulad fetaost de sista minuterna. Smaka av och krydda mer om det behövs.
Smörj en ugnsfast form. Varva sås och lasagneplattor (börja och avsluta med sås).
Strö över lagrad ost. Gratinera i ugnen cirka 30–40 minuter på 160 graders värme.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.