Bjud på en rustik och smakrik italiensk måltid med spaghetti och saftiga polpette gjorda på salsicciafärs med fänkål. Den kryddiga färsen ger djup och karaktär, medan fänkålen tillför en fin arom. Servera med en mustig tomatsås och toppa med parmesan – en rustik rätt som garanterat imponerar.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
900 g salsiccafärs med fänkålsmak
4 burkar hela körsbärstomater
3 st vitlöksklyftor
1 stor fänkål
4 dl grädde
2 dl vitt vin alt. 2 dl vatten
2 kvistar rosmarin
Salt och svartpeppar
1 dl olivolja
1 kg Barilla spaghetti
Riven parmesan
Ev. hackad bladpersilja
Tillagning
Börja med att dela körsbärstomaterna i halvor, finhacka vitlök och fänkål.
Fräs vitlök, fänkål och rosmarin utan att få färg i rikligt med olivolja.
Forma salsiccafärsen till små bollar och lägg i stekpannan och stek i ca 7 min. Lägg sedan i tomaterna och vitt vin. Låt puttra några minuter och tillsätt sedan grädde. Smaka av med salt och peppar. Småkoka i ca 5-8 min.
Koka pastan al dente och tillsätt sen i pannan och vänd runt så pastan suger in såsen.
En sofistikerad, modern och vegetarisk variant av den svenska klassikern köttbullar med makaroner där naturlig sälta från oliver och frisk citruskräm lyfter smakerna till helt nya höjder.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.