Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Krispiga och gyllene sötpotatispommes med smakrik majonnäsdipp – god som snacks till kall dryck eller som sidorätt till burgare, kött, kyckling eller grillost.
Ingredienser
Lagom åt : 10 portioner
1,2–1,5 kg sötpotatispommes 9 mm
Flingsalt (till servering)
300–400 g äkta majonnäs (82% fett)
1-2 msk pressad citron (cirka 30 ml)
1 msk dijonsenap (cirka 15 g)
1 tsk vitlökspulver (eller 1 vitlöksklyfta, finriven)
1 tsk paprikapulver (eller rökt paprikapulver för mer smak)
Salt och svartpeppar (efter smak)
1–2 msk vatten (vid behov, för att tunna ut dippen)
Garnering
Färsk persilja, finhackad (cirka 1 msk per portion)
Tillagning
Tillaga pommesen enligt anvisningarna tills de är gyllene och krispiga.
Blanda majonnäs, citronsaft, dijonsenap, vitlökspulver och paprikapulver i en skål.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillsätt 1–2 msk vatten om dippen behöver tunnas ut något.
Fördela de nybakade sötpotatispommes i pappbägare eller på små fat som en sidorätt.
Toppa med en klick majonnäsdipp eller servera dippen vid sidan i små skålar.
Strö över lite finhackad persilja som garnityr.
Portionsjusteringar som sidorätt
120 g pommes per person är en lättare sidorätt.
150 g pommes per person om du vill ge en lite större portion.
Artiklar från receptet
462958, Crrock´n, Belgien
{{jmfprisString}}
{{jmfPrisDeladString}}
473413, Martin & Servera Premium, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
268250, Martin & Servera, Italien
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
443509, Formo
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
Vi rekommenderar
Recept
Couscoussallad med halloumi och rostad paprikahummus
En fräsch och matig sallad, med smaker från det libanesiska köket. Perfekt att servera som lunch i sommar.
Vi rekommenderar
Recept
Grillad laxburgare med grönkål och apelsin
Grillad laxburgare toppad med apelsindressing, apelsinfiléer och grönkål.
Vi rekommenderar
Recept
Laxburgare med asiatisk kräftröra
Saftig och naturell laxburgare, grillad och serverad med en asiatisk kräftröra med chili, soja, ingefära och koriander.
Vi rekommenderar
Recept
Köfte
Köfte är turkiska biffar som kan tillagas på många olika sätt med olika sorters kött. Grunden består oftast av färs, ströbröd, riven lök och spiskummin. Här har vi valt att göra ett vegetariskt alternativ på vår vegofärs.