Nachotallrik med shawarma-färs, granatäpple, hummus och harissa. En mexikansk klassiker med smaker från östra Medelhavet!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Shawarma-färs:
1 kg nötfärs
70 g Santa Maria Shawarma Seasoning
30 g olja
100 ml vatten
Nachos:
700 g Santa Maria Nacho Chips Original
200 ml Santa Maria Harissa Sauce
300 g Santa Maria Cheese Sauce
Topping:
200 g avokado, tärnad eller mosad
100 g rödlök, finhackad
100 g granatäpplekärnor
50 g gurka, tärnad
300 g hummus
Färsk koriander eller persilja
Citronklyftor (till servering)
Tillagning
Shawarma-färs:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Tillsätt nötfärsen och stek tills den fått färg, dela upp köttet med en stekspade.
Rör ner Santa Maria Shawarma Seasoning och stek ytterligare 2–3 minuter tills kryddan blandats in ordentligt. Tillsätt 100 ml vatten och låt småputtra.
Nachos:
Förvärm ugnen till 200°C.
Sprid ut Nacho Chips jämnt på ett stort ugnssäkert fat eller plåt.
Fördela det kryddade köttet ovanpå chipsen.
Blanda Harissa Sauce med Cheese Sauce.
Häll harissa-ostsåsen över chipsen.
Grädda i 4–6 minuter tills chipsen är varma.
Topping:
Ta ut nachosen ur ugnen.
Lägg på tärnad avokado, rödlök, gurka och granatäpplekärnor.
Ringla över hummus för extra smak.
Garnera med färsk koriander eller persilja och servera med citronklyftor vid sidan av.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.