Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sataysås till brysselkål & aubergine

Recept skrivet av
Farang
Sharefood från Farang -  en meny bygger på sydostasiatisk matkultur. 
 

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Sataysås
  • 70 g fisksås
  • 70 g sriracha chilisås
  • 70 g färskpressad limejuice
  • 85 g ketjap manis
  • 50 g jordnötsolja
  • 2 st vitlöksklyftor, grovhackade
  • 25 g citrongräs, grovt strimlat
  • 620 g rostade jordnötter
  • 1,2 liter kokosgrädde
Grönsaker
  • 500-750 g brysselkål, putsat och halverad på längden.
  • 2-3 st aubergine, tärnade i 2 x 2 cm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl matolja
  • Ketjap manis (söt sojasås)

Tillagning

Sataysås

  1. Blanda alla såser tillsammans med oljan.
  2. Mixa jordnötter, citrongräs och 1 vitlöksklyfta till små smulor.
  3. Tillsätt såsblandningen och mixa ihop.
  4. Tillsätt kokosgrädden och mixa nästan helt slät. Häll upp i spritspåsar.

Grönsakerna

  1. Mixa vitlöksklyftan och matolja med stavmixer tills slät vitlöksolja.
  2. Fritera brysselkål tills den är frasig och har fått en gyllenbrun färg. 
  3. Upprepa samma procedur med auberginen.
  4. Salta lätt och vänd upp grönsakerna i lite vitlöksolja och ketjap manis.
  5. Fördela på uppläggningsfat och spritsa över varm sataysås. 
  6. Garnera med rostade jordnötter, chiliringar, vårlöksringar, fint skuret citrongräs, koriander, kokosgrädde och rostad lök.
 

Mer från Farang

Recept

Asiatisk kålsallad

Kålsallad med bananblommor och smaker från sydostasien.
Recept

Kyckling Kra Pao

Smakrik kycklingwok från Farang ämnade att dela vid bordet för att skapa en gemensam upplevelse. 
 
Recept

Crab fried rice

Sharefood från Farang med sydostasiatiska smaker.
Inspiration

Farang - sharefood med sydostasiatiska smaker

På Farang serveras maten i enlighet med det sydostasiatiska tankesättet, med fokus på sharefood och autentiska smaker. Här används högkvalitativa råvaror och traditionella sydostasiatiska tillagningsmetoder. Allt som serveras är ett hantverk tillagat från grunden i restaurangens öppna kök.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.