Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sallad med frasstekt kotlettrad & bacon

Recept skrivet av
Atria
En proteinrik sallad på frasstekt kotlettrad och bacon och ägg. Recept av Marcus Nemrin på Sofiero slottsrestaurang.

Ingredienser

10 portioner

  • 1 kg Lithells, kotlettrad, sous vide
  • 0,5 kg Lithells, hickoryrökt bacon 
  • 10 st ekologiska ägg
  • 0,5 dl ättika
  • 5 dl vatten
  • 500 g dagens rätt grönt, gröna linser
  • 0,8 kg lila spetskål
  • 1 st citron 
  • 200 g haricoverts
  • 100 g vattenkrasse
  • 1 huvud frisésallad
  • 50 g körvel
 

Tillagning

  1. Värm och repa kotletten tunt. Stek frasig i brynt smör och värm med baconet på slutet.
  2. Kläck försiktigt ner äggen i ättiksvatten. Låt stå i 5 minuter, häll av så mycket vatten som möjligt och pochera sedan.
  3. Repa lila spetskål i snygga bitar. Blanda med citronsaft, kallpressad rapsolja, salt och peppar. 
  4. Låt stå och dra i 10 minuter. Blanda sedan ner gröna linser.
  5. Rensa och skölj frisésallad, körvel och krasse. Låt rinna av väl.
  6. Rensa och blanchera haricoverts.
  7. Bygg upp en luftig sallad.

Artiklar från receptet

Bacon Hickoryrökt stekt skivad 1,5/3kg
368746, Lithells, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Kött från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Kotlettrad med sky sous vide 4,8kg
283234, Lithells, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Linser gröna 1kg
628537, Dagens rätt grönt, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Atria

Recept

Rimmad fläskbog med primörer och dillyoghurt

Kokt rimmad fläskbog med primörer i buljong och dillyoghurt. Smakrik och uppskattad lunchklassiker som passar utmärkt med milda och varsamt tillagde primörer och dillyoghurt.
Recept

Glacerad oxbringa med grädd-dragen svartrot

Denna höstiga, lyxigt möra och saftiga rätt på oxbringa sous vide gör sig fint på à la cartemenyn. Recept av Marcus Nemrin på Sofiero slottsrestaurang.
Recept

Hasselbackskyckling med tomat- och pastasallad

Vardagsenkelt recept som smakar lördagsgott - hasselbackskyckling med krämig örtröra och till det en färsk pastasallad.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.