Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Sallad med frasstekt kotlettrad & bacon
Recept skrivet av
Atria
En proteinrik sallad på frasstekt kotlettrad och bacon och ägg. Recept av Marcus Nemrin på Sofiero slottsrestaurang.
Ingredienser
10 portioner
1 kg Lithells, kotlettrad, sous vide
0,5 kg Lithells, hickoryrökt bacon
10 st ekologiska ägg
0,5 dl ättika
5 dl vatten
500 g dagens rätt grönt, gröna linser
0,8 kg lila spetskål
1 st citron
200 g haricoverts
100 g vattenkrasse
1 huvud frisésallad
50 g körvel
Tillagning
Värm och repa kotletten tunt. Stek frasig i brynt smör och värm med baconet på slutet.
Kläck försiktigt ner äggen i ättiksvatten. Låt stå i 5 minuter, häll av så mycket vatten som möjligt och pochera sedan.
Repa lila spetskål i snygga bitar. Blanda med citronsaft, kallpressad rapsolja, salt och peppar.
Låt stå och dra i 10 minuter. Blanda sedan ner gröna linser.
Rensa och skölj frisésallad, körvel och krasse. Låt rinna av väl.
Rensa och blanchera haricoverts.
Bygg upp en luftig sallad.
Artiklar från receptet
368746, Lithells, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
283234, Lithells, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
628537, Dagens rätt grönt, Spanien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Rimmad fläskbog med primörer och dillyoghurt
Kokt rimmad fläskbog med primörer i buljong och dillyoghurt. Smakrik och uppskattad lunchklassiker som passar utmärkt med milda och varsamt tillagde primörer och dillyoghurt.
Vi rekommenderar
Recept
Glacerad oxbringa med grädd-dragen svartrot
Denna höstiga, lyxigt möra och saftiga rätt på oxbringa sous vide gör sig fint på à la cartemenyn. Recept av Marcus Nemrin på Sofiero slottsrestaurang.
Vi rekommenderar
Recept
Hasselbackskyckling med tomat- och pastasallad
Vardagsenkelt recept som smakar lördagsgott - hasselbackskyckling med krämig örtröra och till det en färsk pastasallad.