Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Sallad med panko- och pumpafriterade fetaostbollar
Recept skrivet av
Gamla Orangeriet
Sallad med panko och pumpafriterade fetaostbollar, grönärtcreme med mynta, gotlandslinser, sparris och picklade rabarber.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Fårostbollar
3 dl Panko ströbröd
1 dl Mixade pumpafrön
750g Ekologisk fetaost
Ärt och myntacreme
250 g frysta gröna ekologiska ärtor
1 vitlöksklyfta
1 dl solrosfrön
50 g färsk spenat
1 citron, zest och saft
Mynta, färsk
0,5 dl- 1 dl Olivolja alternativt rapsolja
Picklad rabarber
0,5 dl Ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
4 st sjärnanis
2 rabarber
Säsongens grönsaker
4 huvuden av tex Sallad Raddicchio Fiore, endive Trevisano, Castell franco, romansallad
2 knippen Sparris
1kg tomater i olika färger och former
3 knippen Rädisor
1 Slanggurka
3 dl Gotlandsliner från ordisk råvara
Tillagning
Mixa ihop fetaost och pumpafrön hastigt.
Forma till runda bollar och panera i pankoblandningen.
Fritera till gyllene färg och låt oljan rinna av på papper.
Mixa alla ingredienser under ärt- och myntacèmen till en slät crème. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp lagen. Strimla rabarbern tunt, lägg med lite stjärnanis på burk och tillsätt den i den avsvalnade lagen.
Koka Gotlandslinserna enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg upp sallad, grönsaker och Gotlandslinser på en tallrik och toppa med fetaostbollar och en klick grönärtcreme.
Vi rekommenderar
Recept
Gamla Orangeriets fiskgryta med ramslöksaioli
Smakrik fiskgryta med kolja, räkor, musslor och rotfrukter. Servera tillsammans med ramslöksaioli och ett gott bröd.
Vi rekommenderar
Recept
Toscarutor
Ljuvligt goda rutor. Baka i form och skär ut rutor, enkelt och gott.
Vi rekommenderar
Inspiration
Gamla Orangeriet: Närproducerat och ekologiskt på menyn
I det vackra Gamla Orangeriet i Bergianska Trädgården driver kockarna Nilla och Sandra restaurang och café. Andelen ekologiska inköp ökar för varje år, men de väljer hellre närproducerat än importerade ekologiska livsmedel.