Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sallad med en twist

Recept skrivet av
Violife Professional
Ett härligt recept på en sallad som kan anpassas utefter säsong. Salladen innehåller en Crème Brûlée gjord av svamp och pocherat vaktelägg, vilket gör att den känns riktigt genomarbetad och lyxig.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
Förberedelsetid: 60 min
Färdig på: 90 min
 
Svamp Crème Brûlée
  • 400 ml Rama Professional Visp 30% 
  • 100 g Svamp 
  • 5 Äggulor 
  • 25 g Socker 
  • 1 stång Lakrits 
  • 10 g Salt 
 
Pocherade vaktelägg
  • 30 st Vaktelägg 
  • 50 g Vinäger 
 
Shimeji Svamp
  • 125 g Shimeji svamp brun 
  • 125 g Shimeji svamp vit 
  • 100 ml Flora Plant B+tter smält 
  • Salt och peppar
 
Garnityr grön sparris
  • 25 Färsk grön sparris 
  • 100 ml Flora Plant B+tter 
  • Salt och peppar
  • 50 g Sushi vinäger 
 
Gelé med gurka
  • 3 Gurka 
  • 10 g Mynta 
  • 10 g Dragon 
  • 3 g Agar pulver 
  • Salt och peppar
 
Grön örtkräm
  • 250 g Violife Creamy 
  • 15 g Färsk gräslök 
  • 50 g Violife Greek White 
  • Salt och peppar
 
Garnityr
  • 250 g Gemsallad 
  • 250 g Friseesallad 
  • 250 g Tatsoi 
  • 250 g Rucola 
  • 50 g Toppen av fänkål 
  • 100 ml Extra virgin oil 
  • Salt och peppar 

Tillagning

Svamp Crème Brûlée

  1. Koka upp Flora Plant Visp 31% på låg värme. Addera skurna svampar, lakrits och salt.
  2. Dra ner värmen och täck med plast i minst 30 minuter. Vispa upp äggulorna med socker. Addera Flora Plant Visp 31% mixen och blanda runt. Häll genom en sil.
  3. Häll över crème brûlée mixen i en form och baka i vattenbad i ugnen på 80 grader i ungefär 40-60 minuter, och låt sedan svalna i ungefär 2 timmar.

Pocherade vaktelägg

  1. Koka upp vatten och vinäger på medium värme. Dela upp äggvitor och äggulor.
  2. Rör i vattnet för att skapa en virvel och häll sedan försiktigt i äggulorna i vattnet. Pochera försiktigt i ungefär 45 sekunder.

Shimeji Svamp

  1. Lägg svampen i en vacuumpåse tillsammans med smält Flora Plant B+tter och salt och peppar. Ånga i ungefär 5 minuter och låt svalna i isvatten.

Garnityr grön sparris

  1. Ta 20 sparrisar och skär av ungefär 4 cm. Placera sparrisen i en vacuumpåse, addera smält Flora Plant B+tter och salta och peppra efter smak.
  2. Ånga sparrisen i 8 minuter och låt svalna i isvatten. Skär resten av sparrisen i långa remsor med hjälp av en skalare. Placera sparrisen i en vacuumpåse och häll över vinäger. Salta och peppra. Marinera sedan i ungefär 2 timmar.

Gelé med gurka

  1. Skär gurkan på längden till fyra bitar och ta bort kärnorna. Kör gurkan genom en juicemaskin.
  2. Häll hälften av vätskan i en stekpanna och addera mynta, dragon och agar pulver. Koka i 1 minut på medium värme under omrörning.
  3. Addera resten av vätskan från gurkan och ta sedan blandningen av spisen. Häll blandningen genom en sil till en form och låt svalna i kylen i 30 minuter. Häll vätskan i en mixer när den svalnat och mixa tills den är len. Häll över i en flaska inför servering.

Grön örtkräm

  1. Lägg Violife Creamy och Violife Greek White i en matberedare. 
  2. Hacka gräslöken fint och addera till matberedaren. Mixa i 30 sekunder, rör om, och repetera ett par gånger. 
  3. Krydda enligt smak och häll över i en spritspåse.

Garnityr

  1. Gör en liten sallad av gemsalladen, friséesalladen, rucola och tatsoi. Häll över olivolja och salta och peppra.

Till servering

  1. Placera salladen i mitten av tallriken, bränn av din crème brûlée, toppa tallriken med toppen av fänkålen, svampen och vakteläggen. 
  2. Gör fem små klickar med örtkrämen, dela sparrisen och placera på tallriken. 
  3. Avsluta med att hälla lite av gurkgelén över tallriken.

Artiklar från receptet

Flora Buttery & Creamy 500g
123850, Flora, Tyskland
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Rama Professional Visp 30%, laktosfri 1L
331589, Rama Professional, Tyskland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Vegetarisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Violife Professional

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.