Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rotfruktssoppa

Recept skrivet av
Kamilla Ehrengrip
Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.

Ingredienser

Lagom åt: 10 barnportioner

  • ca 1,2 kg morötter
  • 600 g mjölig potatis
  • 2 ½ st gul lök
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 ½ msk rapsolja
  • 2 msk grönsaksfond
  • 12 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 3 ½ dl grädde
  • salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Skala morötterna och potatisen, dela dem i mindre bitar och lägg åt sidan.
  2. Skala och hacka löken och riv ingefäran. Hetta upp olja i en gryta och fräs hacket tills löken mjuknat något.
  3. Tillsätt morötter och potatis, fond, vatten och matlagningsvin. Låt koka tills morötterna och potatisen är helt mjuka.
  4. Mixa därefter soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädden och mixa lite till. Smaka av med salt och peppar.

Mer om Förskolekokboken

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.