Riven potatis och rotfrukter som morot, palsternacka och rotselleri blandas med en luftig pannkakssmet och smaksätts med Touch of Taste Grönsaksfond och färsk timjan. Tillsammans med krispigt stekt rimmat sidfläsk blir det en rustik och smakrik rätt som gör sig utmärkt med en klick rårörda lingon.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 kg potatis
400 g palsternacka
400 g morötter
400 g rotselleri
4 msk Touch of Taste Grönsaksfond
2 st timjanskvistar (färska)
1 ½ kg rimmat sidfläsk
Salt och peppar
Tillagning
Blanda mjöl, mjölk och ägg till en pannkakssmet.
Riv potatis och rotfrukter och blanda ner i pannkakssmeten.
Tillför fond och timjan och smaka av med salt och peppar och låt smeten sedan vila i kyl.
Stek fläsket och håll varmt under tiden raggmunkarna steks.
Stek Raggmunkarna i smör och fettet från sidfläsket.
Tunt skivad lök får långsamt karamelliseras med farinsocker och smaksätts med öl, Worcestershire-sås och Touch of Taste Brun Kalvfond till en djup och fyllig sås. Serverad med saftig stekt färskkorv och ett krämigt parmesanmos blir detta en rustik rätt med både elegans och rejäl husmanskänsla.
Överblivet kött får nytt liv i denna franska gratäng där det mixas med rotfrukter, grädde, Touch of Taste Brun Kalvfond och dijonsenap till en mustig fyllning. Ett fluffigt potatismos med lagrad ost breds över och gratineras gyllene i ugnen – en perfekt rätt för att ta vara på rester och samtidigt bjuda på riktig comfort food.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.