Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rotfruktspytt med örtig nöt- och baljväxtfärs

Recept skrivet av
Mattias Larsson
Mattias Larssons rotsakspytt med Martin & Serveras 50/50-färs.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Inlagda betor (förbereds dagen före)

  • 2 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 msk gula senapsfrön
  • salt
  • 500 g kokta rödbetor

Rotsakspytt

  • 800 g morot
  • 800 g rotselleri (ca 600 g utan skal)
  • 1600 g potatis
  • 2 gula lökar
  • olivolja, salt och svartpeppar

Örtig färs

  • 1 kg Nöt- och baljväxtfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • ¾ dl hackad rosmarin
  • ¾ dl hackad basilika
  • olivolja, salt och svartpeppar

Stekt ägg

  • 10 ägg

Till servering

  • 250 g fetaost

Tillagning

  1. Blanda ättika, socker, vatten, senapsfrö och en nypa salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan lagen kallna. Klyfta och lägg ner rödbetorna och låt marinera till dagen efter.

  2. Skala morötter, rotselleri och potatis. Skär rotsakerna i centimeterstora tärningar. Skala och hacka löken. Stek rotsakerna i olivolja i ca 7 minuter tills de är mjuka med en brynt yta. Tillsätt löken och stek vidare i ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

  3. Bryn färsen i olivolja i ca 5 minuter till fin färg. Riv ner vitlöken och tillsätt örterna. Stek vidare i ca en minut och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek äggen sunny side up.

  5. Lägg upp rotsakspytten, toppa med färsen och smula över fetaosten. Servera med stekta ägg och inlagda rödbetor.

Utvalda ingredienser från receptet

Nöt & Baljväxtfärs 2,5kg
461602, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Från Sverige
  • Kött från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Fetaost hel 2kg
129528, Martin & Servera, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Rödbeta kokt vaccad 2,5kg
101517, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Rosmarin påse 100g
190421, F&G M/S, Israel
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Martin & Serveras 50/50-färs

Inspiration

Martin & Serveras egen 50/50-färs – näringsrik, god och lättanvänd

En innovation för att bidra till restaurangbranschens förflyttning mot lägre klimatavtryck. Färsen innehåller svensk nötfärs och svenskodlad baljväxtfärs och är en näringsrik, god och lättanvänd färs, som effektivt minskar klimatavtrycket i klassiska färsrätter och underlättar jobbet för alla professionella matlagare som vill servera hållbara måltider.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.