Den rostade rotsellerin är en magisk förrätt med ölvinägrett och brynt hasselnötssmör. Rotselleri är en rotfrukt med ganska kraftig smak som vid rostning i ugn får en mildare och lite sötare smak. Det går enkelt att skala den knöliga rotsellerin med en potatisskalare eller kniv.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Rostad rotselleri
2,5 st rotselleri
125 g smör
Salt
Peppar
Brynt hasselnötssmör
250 g smör
125 g hasselnötter (grovhackade)
Ölvinägrett
1,25 dl Eriksberg Original 0,0%
1,25 dl olivolja
1,25 tsk honung
1,25 msk dijonsenap
2,5 msk schalottenlöksvinäger
Salt
Peppar
Till servering
2,5 kruka späda blad av grönkål
1,25 st schalottenlök (finstrimlad)
100 g hasselnötter (grovhackade)
Tips!
Det går att ersätta Eriksberg Original 0,0% med en Eriksberg Pale Ale 5,6%. Ale-vinägretten får då en mer fruktig karaktär med lite tydligare beska.
Servera gärna med en kall Eriksberg Pale Ale eller Eriksberg Original 0,0% för ett alkoholfritt alternativ.
Carlsberg presenterar ett nytt tillskott inom Eriksberg-familjen. Eriksberg Pale Ale – en öl med engelska influenser bryggd i Sverige. Här bjuder de på smakrika recept som passar fint att servera till ölnyheten i sommar, samt till Eriksbergs goda och ekologiska alkoholfria alternativ.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.