Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rimmad fläskbog med primörer och dillyoghurt

Recept skrivet av
Atria
Kokt rimmad fläskbog med primörer i buljong och dillyoghurt. Smakrik och uppskattad lunchklassiker som passar utmärkt med milda och varsamt tillagde primörer och dillyoghurt.

Ingredienser

10 portioner 

  • 1500 g Lithells rimmad fläskbog med sky, sous vide
  • 7,5 msk kycklingbuljong
  • 2,5 dl sky från fläskbogen
  • 500 g färskpotatis, kokt
  • 10 st sparris
  • 10 st primörmorötter
  • 10 st färsklökar
  • 2,5 msk bladpersilja
  • 5 dl yoghurt, grekisk
  • 5 msk dill, finhackad
  • salt

Tillagning

  1. Skiva potatisen i ½ centimeter tjocka skivor.
  2. Skär bort de nedersta centimetrarna från sparrisen och skär sedan sparrisen i sneda 2 centimetersbitar.
  3. Skala och skär sneda 2 centimeter bitar av morötterna.
  4. Skär bort den översta blasten från färsklöken och skiva resterande.
  5. Skiva fläskbogen i ½ centimeter tjocka skivor. Blanda kycklingbuljongen med fläskbogsskyn i en vid kastrull och koka upp.
  6. Lägg ner potatis och morötter och koka i 1 minut. Lägg ner den skivade fläskbogen, sparrisen och färsklöken och koka i ytterligare 2 minuter.
  7. Blanda dillen med den grekiska yoghurten och smaka av med salt.
  8. Servera fläskbogen och primörerna i en djup tallrik tillsammans med buljongen och toppa med dillyoghurten.

Artiklar från receptet | Fler recept från Atria

Fläskbog rimmad med sky sous vide 2,5kg
568584, Lithells, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Kött från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Glacerad oxbringa med grädd-dragen svartrot

Denna höstiga, lyxigt möra och saftiga rätt på oxbringa sous vide gör sig fint på à la cartemenyn. Recept av Marcus Nemrin på Sofiero slottsrestaurang.
Recept

Sallad med frasstekt kotlettrad & bacon

En proteinrik sallad på frasstekt kotlettrad och bacon och ägg. Recept av Marcus Nemrin på Sofiero slottsrestaurang.
Recept

Hasselbackskyckling med tomat- och pastasallad

Vardagsenkelt recept som smakar lördagsgott - hasselbackskyckling med krämig örtröra och till det en färsk pastasallad.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.