Serveras med jordärtskockscrème med Västerbottensost, jordärtskockschips, bakad jordärtskocka, svartkålLångpepparsky
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
11,5 kg renkalvinnanlår
2 kg jordärtskocka
1 liter vispgrädde
500 g riven Västerbottensost
500 g svartkål
1 liter demi glace
25 g långpeppar
God rödvinsvinäger
200 g plockad körvel
Tillagning
Skölj och putsa jordärtskockorna.
Skiva 100 g av skockorna tunt på mandolin och fritera till chips.
Dela upp resten av skockorna i två ugnsformar, salt och peppra. Slå på grädden i en av formarna och ringla olja över de andra. Baka i 200 ° varm ugn till genombakade.
Lyft upp jordärtskockorna som är bakade i grädde och mixa till en slät crème, smaksätt med Västerbottensost, salt och peppar, justera konsistensen med grädden och passera genom sil.
Låt de andra skockorna svalna och dela dem sedan på mitten.
Reducera demi glacen med långpeppar till fin konsistens, smaka av med vinäger och salt.
Sila. Skölj och repa svartkålen.
Stek de delade skockorna till fin färg och vänd ner svartkålen, salta och peppra.
Putsa renen fri från eventuella hinnor, salta och peppra.
Stek eller grilla renkalvinnanlåret, baka sedan i 120° varm ugn till innertemperatur på 44°, låt vila.
Vid servering: lägg en sked med varm jordärtskockscrème i mitten på tallriken, lägg sedan de stekta skockorna och svartkålen, tranchera renen och lägg på skockorna, toppa med chipsen, garnera med körvel och skeda över varm sky.
Dryckestips: Barolo från Piemonte
Mer från Köksbaren
Vi rekommenderar
Recept
Tartar på sotat rådjur
På Köksbaren finns alltid tisdagsråbiffen - men tolkas olika varje tisdagkväll. Här serveras den med lök, dijonsenap, picklesgurka, kapris, beta, krassemajonnäs och pepparrot.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.