Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Råstekt hummer med picklad potatis, potatisglas, dragon, brynt smör och soja.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Hummer
10 st hummerstjärtar
5 msk smör
timjan
vitlök
salt
Picklad potatis
3 st stora mandelpotatisar
Picklingslag
1 msk dragoninfuerad ättika
2 msk socker
3 msk vatten
Gafflad mandelpotatis
20 st skalade mandelpotatisar
Potatisfras
Dragonmajonnäs
Dragonolja
½ knippe dragon
50 g bladspenat
4 dl matolja
1 tsk salt
Dragonmajonnäs
3 dl dragonolja
1 äggula
1 tsk dijonsenap
Esdragonvinäger
salt
tabasco
Dragonpulver
Brynt smör med soja
200 g smör
skal från 2 st hummerstjärtar
1 vitlöksklyfta
2 kvistar dragon
1 kvist timjan
60 g soja
Tillagning
Hummer
Värm upp en stekpanna.
Salta hummerstjärten lite och snitta tre snitt på undersidan.
Lägg i smöret, timjan och vitlök, stek hummerstjärten och ös den med smör.
Lägg upp på droppbläck och låt droppa av.
Sila av det brynta hummer smöret i en kastrull och tillsätt soja.
Dela hummerstjärten på längden.
Picklad potatis
Skrubba och skiva potatisen tunt.
Lägg potatisen i en vaccpåse och häll i picklingslagen och vacca potatisen.
Gafflad mandelpotatis
Koka potatisen i saltat vatten.
Gaffla på tallriken med lite av det brynta hummersmöret, från stekpannan.
Potatisfras
Skala och råsafta potatisen, sila genom superbag.
Spraya lite sprayfett i en 14 cm stekpanna, häll på potatisvattnet, ca 1,5 cm.
Kör på låg värme och låt reducera till ett gyllene potatisflarn.
Lägg upp på plåt med papper.
Dragonmajonnäs
Mixa ingredienserna i thermomixer på 60° i 4 minuter.
Sila genom superbag i kylen.
Dragonmajonnäs
Vispa äggula och dijonsenap.
Droppa i dragonoljan under vispning, smaka av med vinäger, salt och tabasco.
Lägg upp på sprits.
Dragonpulver
Torka i torkugn på 40°.
Mixa till ett pulver och dusta potatisen.
Brynt smör med soja
Bryn smöret tillsammans med skal, lök och örter.
Dra av från värmen och låt dra i 20 min innan silning.
Vid servering värm upp smöret och blanda i sojan.
Handla hummer i vår e-handel
Hållbara Val
271819, LOBSTER, Canada
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Hållbara Val
495465, LOBSTER, Kanada
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
601591, SMÅLANDSKRÄFTAN, USA
{{jmfprisString}}/styck (st)
{{jmfPrisDeladString}}/styck (st)
492744, PITTMAN, USA
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
234872, HANSSONS, USA
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Hållbara Val
613661, PITTMAN, Canada
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Hållbara Val
613760, PITTMAN, Canada
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
444034, LOBSTER, Kanada
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg