Det här receptet kommer från Blombackaskolan i Södertälje. I skolmatsalen lagas mycket från grunden och det gör att eleverna får upp ögonen för nya smaker.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Pannbiffar
1,5 kg nötfärs
4 dl ajvar, stark
4 msk kalvfond
2 msk grovmalen svartpeppar
4 msk flingsalt
2 msk paprikapulver
0,5 dl hackad färsk persilja
4 msk vitlök(pressad) mixad med olja
Tillbehör:
Rå, hackad lök
Gräddfil
Ajvar
Stekt stråpotatis
Tillagning
Häll ingredienserna till pannbiffarna i en matberedare och blanda.
Rulla blandningen till bollar på cirka 150 gram styck.
Förstek hastigt med smör i en panna.
Stek klart i ugn på 120º, tills de har en kärntemperatur på 70º.
Servera biffarna med rå, hackad lök, gräddfil, ajvar och stekt stråpotatis.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.